Τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης να εγκλωβίσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, βιώνει ο τόπος. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών στο νησί βρίσκονται 3.187 άτομα χωρίς κανείς να γνωρίζει αν υπάρχει σχεδιασμός για την αποσυμφόρηση των δομών της Χίου.

Οι εξαγγελίες για άμεση αναχώρηση προσφύγων το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αποδείχθηκαν κενές περιεχόμενου αφού μέχρι στιγμής μόλις μερικές δεκάδες μετανάστες έχουν μεταβεί στην ηπειρωτική Ελλάδα. Από την άλλη οι ροές συνεχίζονται κανονικά αφού ανά δύο ή τρεις ημέρες αποβιβάζονται στο νησί καραβάνια των 50 ή 100 ατόμων.

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε φθάσει τα 3.500 άτομα», ανέφερε στον «π» στέλεχος του Λιμεναρχείου Χίου.

Παράλληλα οι εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για περίπου 200 άτομα που από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να φύγουν παράνομα από τη Χίο, παρά την απαγόρευση των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας. 

Πηγή: politischios

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top