Του Βασιλείου Διον. Αναστασίου

1ον Ο κόσμος δεν θα μπορεί να δεχθεί άλλο ότι θα ζει υπό αυτό το καθεστώς λήστεψης με φόρους- φόρους- φόρους, μειώσεις αμοιβών και ελάττωση εισοδημάτων.

2ον Κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει λεφτά από τώρα και στο εξής όπως φθάσαμε, ούτε να μας δανείσει, που και δεν θα το δεχόμαστε διότι πώς και πότε θα τα γυρίζαμε πίσω;

3ον Θα παραμείνει άγνωστη η τύχη 1.500.000 συμπολιτών μας εκτός κοινωνικής συμμετοχής και αδυναμίας δημιουργίας εισοδήματος; Ποιος θα μεριμνήσει για αυτούς, όταν το Κράτος αδιαφορεί για αυτούς εντελώς, καταγράφοντας μόνο την όποτε συμβαίνει εποχική μικρή μείωση τους; Ή θα πρέπει να προταθεί στους Γερμανούς να πάρουν ένα ποσοστό αυτών αντί των Σύρων προσφύγων που εκτός της ικανότητος των ως τεχνιτών χειρισμού μηχανημάτων προηγμένης τεχνολογίας, διαθέτουν και το προσόν να μην είναι μουσουλμάνοι; Δηλαδή να πάμε για μετανάστευση σαν του ’53;

4ον Πώς θα εξελιχθούν τα λιμνάζοντα συμφωνηθέντα με τους δανειστές όταν εκ των προτέρων πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να τους γελάσει, και αυτοί να μην ενδώσουν σε καταβολή δόσης χωρίς πρώτα να εφαρμοσθούν όσα συμφωνήθηκαν και υπογράφτηκαν; Honor your signature προειδοποιούν!

5ον Πόσο μπορεί να συμβάλλουν το "εσωτερικό" εμπόριο και ο πανάθλιος ανοργάνωτος τουρισμός για να γίνουμε αυτάρκεις σε δαπάνες που εξακολουθούν οι κυβερνόντες να διατηρούν και να τις αυξάνουν για να παραμείνουν αρεστοί σε αυτούς που θα τους ψήφιζαν ενδεχομένως σε νέες εκλογές; Τουρισμός που περπατάει μόνος του σπρωχνόμενος από την σφοδρή επιθυμία των ξένων να επισκεφθούν την Ελλάδα για τα Αρχαία και την Θάλασσα, και όχι λόγω ικανοποιητικών Υπηρεσιών, (ταλαιπωρίες μάλλον προσφέρουμε). Και πού είναι ο Luxury Τουρισμός των δολαρίων, που αυτόν έπρεπε να επιδιώκουμε;

6ον Τι θα αποφέρουν το 2017 οι Ιδιωτικοποιήσεις. Εδώ γελάνε και οι κότες!

Ξεκίνησαν με ένα φιλοδοξότατο πρόγραμμα ότι θα εισπράξουν για το περίφημο Ταμείο… 50 δισ. από τα "ασημικά" των ΔΕΚΟ των πατριωτών της λαμογιάς συνδικαλιστών, που τις λυμαίνονται 10-ετίες, διότι λειτουργώντας τις με ζημία κάθε χρόνο (τι τους νοιάζει;) αυτοί περνούσαν ζωή και κότα ξαπλωτοί, και…. χαλαρά!... Είχε πεισθεί και ο Σόϊμπλε, και βασιζόταν σε κάποιο σχέδιο ανάκαμψης, με κύριο μοχλό αυτές!

Κατέβηκαν οι σωστικές προβλέψεις στα 6-7 δισ! Τελικά, θα εισπράξουμε δεν θα εισπράξουμε 2,5 ή 3 δισ. Μα εκεί είναι το πρόβλημα; Σαν τις πολεμικές επανορθώσεις του… περασμένου αιώνα του Γλέζου; Ή η κατάργηση του Κράτους-Μπακάλη; Του αποτυχημένου επιχειρηματία;

Διότι πολλά χρόνια, μονάδες λειτουργώντας με την ίδια πάντα αρχική παραγωγικότητα μεταβάλλονται σε γερασμένες άχρηστες, θανάσιμα τραυματισμένες από τις με την πρόοδο σε ανταγωνιστικότητα ομοειδείς σύγχρονες του Εξωτερικού, αξίζουν μόνο για Scrap. Και μόνο "δια της καταστροφής" μπορεί να συμβάλουν στην πρόοδο. Συνεπώς forget και τη λύση εκκίνησης της ανάκαμψης από τη δράση του ΤΑΙΠΕΔ που τόσο βάλλεται από τις μοιρολογίστρες Στρίντζηδες, διότι τόσο καταλαβαίνουν αν δεν είναι μόνο δόλιο και σκόπιμο το δάκρυ τους.

Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε το 2017;

Πιθανόν στην απελπισία τους οι αγρότες, οι πραγματικοί, οι βιοτέχνες και οι μικροί / μεσαίοι επιχειρηματίες, να δοκίμαζαν να παραγάγουν για την εσωτερική κατανάλωση, με τον παλιό τρόπο, την ξεπερασμένη παραγωγικότητα. Τότε θα συνέβαινε το αναπότρεπτο -επειδή οι εισαγωγές είναι ελεύθερες και δεν υπάρχουν δασμοί προστασίας της εγχώριας Παραγωγής-, να μην μπορούσαν να πωλήσουν τα ντόπια παραγόμενα, διότι λεφτά υπάρχουν όπως είχε πει και ο Γιωργάκης πάντα, για να προβεί κανείς σε επικερδείς εισαγωγές, γρήγορου, ασφαλούς και μεγάλου κέρδους. Το εμπόριο δίνει γρήγορα, άμεσα κέρδη, ενώ η παραγωγή αργεί να φέρει και αν φέρει τελικά ρευστό, και όχι έμμεσα με επί πλέον επενδύσεις.

Στην αναμπουμπούλα και αναρχία της χρεοκοπημένης χώρας που είμαστε, μόνον δουλειές του ποδαριού, του άψε-σβύσε, χέρι με χέρι, με μετρητά "μαύρα", πραγματοποιούνται.

Ίσως από αυτή τη σκέψη ξεκίνησε η πρόθεση του ανίδεου περί τα επιχειρηματικά Τσίπρα, που του υπέδειξε ο Βαρουφάκης, να αναθέσει σε αυτόν και εκείνος στον ανάξιο γιό του φημισμένου οικονομολόγου πατέρα του Galbreith, για μια κλειστή Λαϊκής Δημοκρατίας Οικονομία, που θα προστάτευε ο στρατός του πολέμαρχου Καμένου!!! Μην γελάτε. Πολύ πιθανόν να υπήρξε όλο αυτό το σκεπτικό. Σιγά-σιγά εκτυλίσσεται όλο το σχέδιο της συνωμοσίας, και πράγματι όλες αυτές οι υποθέσεις βγαίνουν ότι συνέβησαν. Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν παλαβό, έχουμε να κάνουμε με "συλλογικότητες" παλαβών!!!
Και σε αυτό να στηρίζεται η ηλιθιότης όσων υποστηρίζουν ακόμα την επιστροφή στην δραχμή, διότι ο πληθωρισμός που θα εμφανιζόταν από την άλλη ημέρα κιόλας, θα τσάκιζε κυριολεκτικά, θα εκμηδένιζε στο διηνεκές την αγοραστική δύναμη του κόσμου, με εικονική όμως αύξηση του εισοδήματος μόνον αριθμητικά σε εκθετική δύναμη. Αυτό δεν φθάνει; Δεν είναι όμως θέμα του άρθρου τούτου.

Συμπέρασμα εξ όλων των παραπάνω συνάγεται ότι από τώρα και για το 2017 είναι επιβεβλημένη η αλλαγή στρατηγικής, φόρων και τρόπου επιβολής των μεταρρυθμίσεων. Για τους γνωστούς λόγους, να μην τους επαναλαμβάνουμε, δεν απέδωσε. Και βρισκόμαστε πάλι στο σημείο εκκίνησης.

Ή τουλάχιστον μέχρις ότου αποφασισθεί αυτή, να διακόψουμε βίαια την άφρονα ακολουθούμενη πολιτική των φόρων, που δεν οδηγεί σε έξοδο, και χειροτερεύει τη ζωή των πολιτών φέρνοντας τους στην απελπισία, με την απουσία ίχνους προοπτικής βελτίωσης. Από πού; Να το βροντοφωνήσουμε: ΑΠΟ ΠΟΥ;

Να μεταβάλλουμε τη στρατηγική, και να προβούμε στα προ-απαιτούμενα και δη στην επανίδρυση του κράτους. Για όσους από μας υφίσταται σαν σκέψη μια τέτοια λύση, πρώτο βασικότατο μέλημα θα ήταν η εξασφάλιση της διαβίωσης για μήνες, ίσως και έτους αυτών που θα απολυθούν δίκαια ή αναγκαστικά. Με ζητιανιά; Στους εφοπλιστές του City του Λονδίνου; Στους 10-12 πλούσιους της χώρας εδώ; Στην Εκκλησία; Τους Ομογενείς; Σε μας τους ίδιους, στα χρυσαφικά της γυναίκας μας; Δεν ξέρουμε πώς. Αλλά ένα Ταμείο Αρωγής που θα το διαχειρίζονται αποκλειστικά μόνον οι δωρητές, είναι το ξεκίνημα, εκ των ων ουκ άνευ. Χωρίς αυτό δεν προχωράμε. Όχι όπως γιγαντώθηκε ο αριθμός των ανέργων, χωρίς πρόβλεψη κάλυψής των.

Και κατόπιν, ευθύς αμέσως, αναδιάρθρωση εκ βάθρων του κράτους, ολόκληρου του μηχανισμού της κρατικής μηχανής και της πολιτείας, αυτό που ο ανιψιός Καραμανλής βάφτισε μόνο, δεν τόλμησε, Επανίδρυση του Κράτους, και έχασε προσωπικά την μοναδική ευκαιρία που τυχαίνει σε πολιτικό.

Δεν νομίζω ότι υπήρξε κανείς που να πίστεψε ότι με το τρίτο μνημόνιο (να πούμε και εμείς την Συμφωνία με τους δανειστές, έτσι) ότι έληξαν τα βάσανα μας και θα θυμόμαστε τα 7 αυτά χρόνια σαν κακό όνειρο. Παράταση επιδίωξε ο Τσίπρας και να στρέψει την προσοχή του κόσμου,πάλι αλλού. Όπως τώρα που θέλει να ηγηθεί, και μάλιστα βιαστικά στις 9 του Σεπτεμβρίου, για Διάσκεψη … Κορυφής του Νότου!!

Μετά το δεύτερο εξάμηνο, αν δεν επέλθει η κατάρρευση στο μεταξύ, το 2017 θα ανατείλει ζοφερό. Είναι στο χέρι, --ποίων;--να ανατείλει ελπιδοφόρο.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top