Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο ΞΥΔΑΚΗΣ ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: «Πολλά πράγματα αλλιώς τα εκτιμούσαμε το 2010, αλλιώς το 2016

Στην παραδοχή ότι η σημερινή κυβέρνηση αλλιώς εκτιμούσε τα πράγματα το 2010 και αλλιώς το 2016 προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για την υπόσχεση που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ ο κ.Ξυδάκης υποστήριξε ότι ο ΕΝΦΙΑ υπεβλήθη επί μνημονίων για να βρεθεί ένα επιπλέον έσοδο.

«Ο ΕΝΦΙΑ από μόνος του δεν θα οδηγούσε σε ασφυξία τα νοικοκυριά αν δεν υπήρχε όλο αυτό το δυσμενές υφεσιακό περιβάλλον, η ανεργία και η υψηλή φορολογία.

Πολλά πράγματα αλλιώς τα εκτιμούσαμε το 2010, αλλιώς το 2012, αλλιώς το 2014 και το 2016.

Αλλιώς εκτιμούσαμε ότι θα λειτουργούσε η ΕΕ και η Ευρωζώνη και αλλιώς λειτούργησε.

Ελπίζουμε ακόμη ότι θα λειτουργήσει διαφορετικά, με μεγαλύτερη δημοκρατία και με μεγαλύτερο ρεαλισμό και βλέπουμε κάποια σημάδια» υποστήριξε ο κ.Ξυδάκης, επισημαίνοντας ότι πλέον το ζήτημα είναι «να δεις τι μπορείς να περισώσεις και να παραμένεις σταθερός και αταλάντευτος στο ότι αυτό που προέχει είναι η κοινωνική δικαιοσύνη».

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αλλά μόνο να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας.

Τη συμπόνια τη λέω να υποφέρεις μαζί και να βρίσκεις διαρκώς καινούριες μορφές ανακούφισης.

Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης» επεσήμανε ο κ.Ξυδάκης, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε ούτε προφήτες ούτε σωτήρες είμαστε μέρος μιας κοινωνίας που υποφέρει».

Ο Νίκος Ξυδάκης επίσης είπε ότι όπως έχει παραδεχθεί και ο πρωθυπουργός, «έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία σε πολύ μεγάλο βαθμό».

crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ