Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Έβαλε τα κλάματα ο Λεβέντης στη βουλή (video) : Δεν είμαστε δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν θα γίνουμε τσογλάνια

Έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων. Τη σκληρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη διαδέχθηκε ένα μήνυμα στους βουλευτές του κόμματος κατά το οποίο ο πρόεδρος της Ε.Κ. με δυσκολία κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο κ. Λεβέντης με απολογητικό ύφος, αναφέρθηκε στο ότι ίσως μετά τις εκλογές δεν επικοινωνεί πολύ με κάποια από τα στελέχη του κόμματος.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Ξέρω ότι πολλοί από σας, μετά τις εκλογές δε με βλέπετε τόσο εύκολα, δε με συναντάτε όσο παλαιότερα… Μπορεί ακόμη και παράπονα να έχετε από μένα ότι δεν σας τηλεφωνώ όπως παλαιότερα. Μη νομίζετε ότι το κάνω επειδή υποτιμώ κανέναν. Απλά θέλω αυτοί οι βουλευτές που είναι τώτα 9 να γίνουν 30. Γι” αυτό εργάζομαι. Τη νύχτα των εκλογών θα καταλάβετε γιατί δεν σας τηλεφωνούσα. Όταν και πολλοί από την αίθουσα αυτή θα είναι βουλευτές», με την φωνή του να «σπάει» σε αρκετά σημεία και τους παρευρισκόμενους να τον χειροκροτούν θερμά.

Δείτε το επίμαχο απόσμασμα

Νωρίτερα άσκησε δριμύτατη κριτική σε όλα τα κόμματα, με αφορμή την συζήτηση για τον εκλογικό νόμο.

«Δεν θα γίνουμε τσογλάνια» και «δεν είμαστε δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν τα… σαφή «μηνύματα» του Βασίλη Λεβέντη προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή, ενόψει της ψηφοφορίας του εκλογικού νόμου στη Βουλή.

Μια ψηφοφορία στην οποία η θέση του κόμματος είναι ξεκάθαρα υπέρ της απλής αναλογικής, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων -ωστόσο- να ξεκαθαρίζει πως αυτό θα γίνει όχι ως στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά επειδή η απλή αναλογική είναι πάγιο αίτημα τόσο του ιδίου προσωπικά, όσο και του κόμματος.

Ουκ ολίγες φορές ο Βασίλης Λεβέντης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως στις επόμενες εκλογές η Ένωση Κεντρώων θα είναι τρίτο κόμμα

Ο Βασίλης Λεβέντης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για πολιτική σκοπιμότητα από την πλευρά της Κουμουνδούρου με αφορμή τον εκλογικό νόμο, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εκλογών. Συγκεκριμένα τόνισε πως αν ο εκλογικός νόμος ψηφιστεί με περισσότερες από 200 ψήφους τότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές τον Γενάρη του 2017, ενώ εάν «περάσει» με λιγότερες, τότε εκλογές θα πρέπει να γίνουν το φθινόπωρο του 2016.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Βασίλη Λεβέντη σχεδόν να… προειδοποιεί τη Νέα Δημοκρατία πως η Ένωση Κεντρώων θα μπει εμπόδιο στο ενδεχόμενο η «γαλάζια» παράταξη να γίνει Κυβέρνηση. Ειδικά δε, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στο έργο του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάνοντας ιδιαίτερη «μνεία» στις απολύσεις εκείνης της περιόδου.

Η Φώφη Γεννηματά, πάντως, δεν δέχθηκε απλά κριτική: Ο Βασίλης Λεβέντης ουσιαστικά… την έθεσε προ των ευθυνών της, αφού τόνισε πως έχει ιστορικό χρέος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει τον εκλογικό νόμο, αφού η απλή αναλογική ήταν αίτημα και του Ανδρέα Παπανδρέου. «Τον είχα ακούσει με τα αυτιά» μου, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ε.Κ…

Τέλος, αναφέρθηκε ελάχιστα -αν όχι απαξιωτικά- και στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τον οποίο τόνισε πως δεν ενδθιαφέρεται πολύ για το τι θα πράξει στην επικείμενη ψηφοφορία της Πέμπτης, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «κρατικοδίαιτο υπάλληλο της δημόσιας τηλεόρασης».

crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...