Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οργή στο Μαξίμου για την υπόθεση Siemens – Οι επόμενες κινήσεις του Τσίπρα

Δύσκολα θα αλλάξει θέμα στην ατζέντα του ο ΣΥΡΙΖΑ: Siemens, Siemens, Siemens. Και πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι μπορούν να βγουν πολλαπλώς ωφελημένοι από το θέμα αυτό, υπό τον όρο ότι δεν θα μείνουν …σκιές στην κοινή γνώμη, όπως διαβάζουμε στο newpost.gr.

Για το λόγο αυτό, και αφού προηγήθηκε επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος θα μεταβεί σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσει από την εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens(ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται σήμερα στο ακροατήριο.

Από χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης επισκεπτόμενος τον Άρειο Πάγο παρέδωσε το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας ανάμεσα στην Μεταφραστική Υπηρεσία και στην Εισαγγελία Εφετών Κακουργημάτων Αθηνών,ενώ διαβεβαίωσε πως «με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως παραγραφή».

Αν όμως αυτό είναι το ουσιαστικό σκέλος, υπάρχει και το αμιγώς πολιτικό: σε υψηλότατους τόνους η κυβέρνηση θα συνεχίζει να επιτίθεται στη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ κατά δεύτερο λόγο, εξηγώντας πως η ίδια δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται αποκαλύψεις από «το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης». Το αντίθετο, τις επιδιώκει, θα έλεγε κανείς, και πάντως είναι δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν τι συνέβη.

Πληροφορίες του newpost.gr κάνουν λόγο για έναν πρωθυπουργό εξοργισμένο, και ίσως η λαϊκή παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι» να αποδίδει καλύτερα από κάθε άλλη φράση πώς το Μέγαρο Μαξίμου αντιμετώπισε την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βγεί από… πάνω στο θέμα της Siemens.

Η σκληρή κυβερνητική διαρροή, χθες, για ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, και ονομαστικά για την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και για τις ευθύνες του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του newpost.gr αποδίδει επίσης το κλίμα. Ακόμη πιο σκληρός όμως, αναμένεται να είναι ο πρωθυπουργός στην αποψινή συνέντευξή του το βράδυ στον τηλεοτπικό σταθμό «Σκάι».

Παράλληλα με το θέμα αυτό, η κυβέρνηση συντηρεί ψηλά στην ατζέντα της το ζήτημα των τραπεζικών δανείων προς κόμματα και μιντιακές επιχειρήσεις. Με ιδιαίτερη ένταση σε μία υπόθεση: στο δάνειο της οικογένειας Μητσοτάκη για τις ανάγκες της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων», ένα δάνειο που -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και το βουλευτή του Νεκτάριο Σαντορινιό- ουδέποτε αποπληρώθηκε, αντιθέτως από τις αρχικές 300.000 ευρώ έφτασε σήμερα κοντά στις 700.000 (ακριβέστερα 691.000).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ