Ο Γιώργος Κοντογιάννης είναι 36 χρονών, καθηγητής πληροφορικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, πατέρας τριών παιδιών και Αιγαλιώτης.
Ξεκίνησε τον αθλητισμό στα 31 του χρόνια, το 2011 που άφησε τη καθιστική ζωή και αποφάσισε να μετακινείται με ποδήλατο στη δουλειά του. Το ποδήλατο τον βοήθησε να χάσει σταδιακά βάρος καθώς είχε φτάσει τα 120 κιλά και ήδη άρχισε να έχει προβλήματα υγείας.
Ξεκινώντας από τοπικές ομάδες ποδηλατών έκανε διαδρομές μέσα στη πόλη αλλά και στα πάρκα που υπάρχουν γύρω όπως το Μπαρουτάδικο και το Πάρκο Τρίτση. Η απουσία ποδηλατοδρόμων δεν τον απέτρεψε να χρησιμοποιεί το ποδήλατο κανονικά στη πόλη όπως προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.
Αποκτώντας αντοχή σε πολύωρες διαδρομές ποδηλασίας το Φεβρουάριο του 2013 έλαβε μέρος στα Brevet Ελευσίνας - Νεμέας - Ελευσίνας 200km και Brevet Αγ. Στέφανος - Αταλάντη - Αγ. Στέφανος 300km. Τα Brevet αποτελούν οργανωμένες μη ανταγωνιστικές ποδηλατικές διοργανώσεις κάλυψης μεγάλων αποστάσεων. Και με αυτά δραστηριοποιήθηκε αθλητικά τις επόμενες χρονιές μέχρι και το Πάσχα του 2015.
Τότε με έναυσμα τον αγώνα τριάθλου Ψάθαθλον που διοργανώνεται κάθε Ιούνιο στην Ψάθα από τον Α.Π.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ξεκίνησε δειλά δειλά τις προπονήσεις τρεξίματος στο στάδιο ΕΑΚ αλλά και στο άλσος Αιγάλεω ή “Μπαρουτάδικο”. Έπειτα από 8 βδομάδες προπονήσεων με ένα πρόγραμμα σταδιακής ένταξης στο τρέξιμο με μεικτά λεπτά περπατήματος και τρεξίματος κατάφερε να προπονηθεί και να φτάσει να τρέχει συνεχόμενα 5χιλιόμετρα. Παράλληλα έκανε προπονήσεις με το ποδήλατο αλλά και κολύμπι στη θάλασσα για να πάρει μέρος στο τρίαθλο της Ψάθας, τον πρώτο του αγώνα, που ολοκλήρωσε σε 01:38.Επόμενος στόχος, άλμα πίστης θα έλεγε κανείς για τα δεδομένα του, ήταν ο Μαραθώνιος Αθηνών όπου μετά από ένα πρόγραμμα προπόνησης 18 βδομάδων που ξεκίνησε από αρχές Ιουλίου μέχρι και τη βδομάδα του Μαραθωνίου, τερμάτισε με επιτυχία σε 04:55.
Με την αρχή του έτους γράφτηκε στο κολυμβητήριο του Αιγάλεω που προπονείται έκτοτε συστηματικά με σκοπό να τρέξει στο AlmiraMan της Κατερίνης τον Μάιο του 2016. Το AlmiraMan αποτελεί τον μεγαλύτερο αγώνα τριάθλου αντοχής στην Ελλάδα, έναν αγώνα απόστασης Half-Ironman με 1900m κολύμπι, 90km ποδήλατο και 21km τρέξιμο. Σε αυτόν τον αγώνα τερμάτισε σε 06:26 ενώ μελλοντικά στοχεύει να τρέξει και σε αγώνα Ironman μόλις βελτιώσει περαιτέρω τη τεχνική του στο κολύμπι και το τρέξιμο.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης, αυτές τις μέρες συμμετέχει στο διαγωνισμό κατασκευής βίντεο "60 seconds to Kona" της Polar. Είναι ο μόνη ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό μεταξύ 55 συμμετοχών από όλο τον κόσμο με έπαθλο ένα ταξίδι να παρακολουθήσει τον τελικό του τριάθλου υπεραντοχής “Ironman” στο Kona στη Χαβάη.
Για τη συμμετοχή του δημιούργησε ένα βίντεο που δείχνει την αλλαγή του τα τελευταία χρόνια και τη μετάβαση από τη καθιστική ζωή σε ποδηλάτη αντοχής, τριαθλητή και μαραθωνοδρόμο.
Αυτή τη στιγμή η συμμετοχή του βρίσκεται στη 5η θέση από τις 55 και συνεχώς ανεβαίνει.
Ο χρόνος που χρειάζεστε για να τον στηρίξουμε με μια ψήφο για την προσπάθεια του είναι ελάχιστος. Απλά πατάτε το σύνδεσμο για να δείτε το βίντεο που έφτιαξε και έπειτα το κόκκινο εικονίδιο που γράφει “VOTE FOR THIS VIDEO"
http://60secondstokona.polar.com/entry/90
Μπορείτε να βοηθήσετε ακόμη περισσότερο με μια κοινοποίηση
Του ευχόμαστε καλή του επιτυχία στο στόχο του να παρακολουθήσει τον Τελικό της σειράς αγώνων Ironman στο Kona της Hawaii

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top