Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ 1-1

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Λεμεσού στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι πριν από τη δοκιμασία του στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ για τον πρώτο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League.

O Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον «Δικέφαλο» στο αγαπημένο του 4-2-3-1, παρουσιάζοντας μεγάλο βαθμό των σκέψεων του ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης που ακολουθεί στην Ολλανδία.

Με τον Αθανασιάδη να νιώθει βαρύ τον προσαγωγό του, ο Κουλούρης ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα του σημερινού αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Σάκχοφ να είναι ο πιο ορεξάτος παίκτης στο γήπεδο και να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες, παίζοντας γρήγορα, κάθετα και έξυπνα.

Η κυριαρχία των «ασπρόμαυρων» έφερε την πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι όταν στο 18’ μετά από εξαιρετική αντεπίθεση ο Τσίμιροτ έσπασε παράλληλα στον Κάμπος, με τον Αγκολέζο να χάνει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει σε τετ α τετ.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Απόλλωνα να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα.

Στους παίκτες που ξεχώρισαν για τη διάθεση του και τις καλές τοποθετήσεις του ήταν και ο Άνχελ Κρέσπο, με τον Ισπανό να θέλει να δείξει κομμάτι των δυνατοτήτων του στο πρώτο του παιχνίδι στην Τούμπα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ίβιτς σταδιακά προχώρησε σε αλλαγές, δίνοντα την ευκαιρία και σε άλλους παίκτες να δείξουν τις δυνατότητες τους και ελέγχοντας παράλληλα στην πράξη και άλλες σκέψεις του ενόψει του παιχνιδιού με τον Άγιαξ.

Στο 51′ ο Κουλούρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Κίτσιου, χωρίς να τα καταφέρει.

Το παιχνίδι είχε πολλά λάθη εκατέρωθεν και χαμηλό ρυθμό.

Στο 73′ ο Κίτσιου και πάλι απείλησε με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Κουλούρη να έχει καλή θέση στο… ριμπάουντ, να σουτάρει, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει.

Στο 85′ ο Απόλλωνας ευτύχισε να προηγηθεί σκοράροντας από τα 11 βήματα με τον Αρκάντιους να κερδίσει τον Μπρκιτς, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα.

Στις καθυστερήσεις το καλοχτυπημένο κόρνερ του Μπίσεσβαρ εκμεταλλεύτηκε ο Τζιόλης, ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ συνέχισε για αρκετή ώρα και παρά τις πρώτες αλλαγές να αγωνίζεται σε διάταξη 4-2-3-1, με την είσοδο του Κάνιας προς το φινάλε να αλλάξει για λίγο τα πλάνα του Ίβιτς, που δοκίμασε κι ένα πιο καθαρό 4-3-3, με τους Τζιόλη και Χαρίση μπροστά από τον Ισπανό.

Ο ΠΑΟΚ είχε το μυαλό του στον… τελικό του Άμστερνταμ, δείχνοντας πολύ λίγες από τις δυνατότητες του, συγκριτικά και με την εικόνα του στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια.

paok24.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ