Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ – ΑΕΚ 0-0

Μεγάλη εμφάνιση από την ΑΕΚ κόντρα στη Σεντ Ετιέν. Πήρε το 0-0 και πάει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ για να ολοκληρώσει το έργο της.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ:

Ο Κετσπάγια δεν ξέφυγε των συνηθισμένων επιλογών του και με σύστημα 4-2-3-1 επέλεξε τους: Ανέστη, Γκάλο, Κολοβέτσιο, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ Βιλά, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλο, Μπαρμπόζα, Βάργκας, Πέκχαρτ.

Η Σεντ-Ετιέν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο δεκάλεπτο, ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές της και θέλοντας να επιβάλλει τον ρυθμό της στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ περίμενε στο ύψος της μεσαίας γραμμής και ήταν προφανές από νωρίς ότι θα έψαχνε τις κόντρα επιθέσεις.

Πάντως, μέχρι το 41′ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Ούσα εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι, η Ένωση δεν άφησε τη Σεντ Ετιέν να κάνει σετ παιχνίδι και με καλή κυκλοφορία μπάλας είχε 2-3 καλές ευκαιρίες να της… κάνει τη ζημιά. Απείλησε με Μπαρμπόσα, Μάνταλο και Τσιγκρίνσκι και ουσιαστικά έχασε τον έλεγχο στο τελευταίο πεντάλεπτο όταν οι Γάλλοι με έκρηξη στο ματς έκαναν δύσκολη τη ζωή του Ανέστη (έκαναν την πρώτη τους τελική στην εστία στο 41′!).

Σπουδαία ήταν η φάση του 44′ όταν ο Αμουμά πήγε να κρεμάσει τον γκοπλκίπερ της ΑΕΚ με πλασέ εκτός περιοχής, αλλά αυτός έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος η Σεντ Ετιέν μπήκε με διάθεση να απειλήσει, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που στο 50′ απείλησε με τον Μπακασέτα (ελάχιστα λεπτά μετά τη είσοδό του στο ματς στη θέση του Πέκχαρτ), αλλά το σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό έφυγε άουτ.

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν ξέφυγαν του πλάνου τους. Εξαιρετική εικόνα στη μεσαία γραμμή (με τρομερούς Βάργκας, Γιόχναχον και Μπαρμπόσα) που είχε ως αποτέλεσμα να βγαίνουν οι γηπεδούχοι στα άκρα και να ανεβαίνουν για να απειλήσουν, αλλά δίχως να δημιουργούν προβλήματα.

Η ΑΕΚ άντεχε. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ της, αλλά κρατούσε. Ήταν λογικό να ανεβάσει την πίεση η Σεντ Ετιέν, αλλά η Ένωση είχε καθαρό μυαλό και σωστή διαχείριση, απομακρύνοντας τους όποιους κινδύνους.

Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, ως επιστέγασμα της εξαιρετικής εικόνας της ΑΕΚ, αλλά και του επίσης εξαιρετικού πλάνου από τον Τιμούρ Κετσπάγια. Η Ένωση πήρε υψηλό βαθμό και την άλλη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ θα προσπαθήσει να πάρει τη μεγάλη πρόκριση.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Δεν υστέρησε κάπου η ΑΕΚ και θα είναι άδικο να πούμε κάτι αρνητικό μετά από τέτοιο ματς. Πόσο μάλλον όταν αυτό έρχεται μετά από σχεδόν 5 χρόνια ευρωπαϊκής απουσίας.
MVP:

Γιόχανσον, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Τσιγκρίνσκι προπορεύονται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι υστέρησαν. Μεγάλο παιχνίδι από τους περισσότερους.
ΣΧΟΛΙΟ:

Η ΑΕΚ πήρε σχεδόν άριστα σε όλα. Σε τακτικό πλάνο, διαχείριση και γενικότερη εικόνα. Σαν να μην έλειψε ποτέ από την Ευρώπη. Είχε απαντήσεις στα όποια δύσκολα ερωτήματα της Σεντ Ετιέν και πάει στο ΟΑΚΑ με ελαφρύ προβάδισμα, αλλά εξίσου δύσκολη αποστολή. Ίσως πιο δύσκολη από αυτή στη Γαλλία.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ (Γκαλτιέ): Ρουφιέρ, Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολομά, Παγιό (68’ Νταμπό), Σελνάες, Λεμουάν, Αμουμα (86’ Μονέ – Μπακέ), Τανάν (64’ Μπέριτς), Ρου

ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόζα, Βάργκας (67’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (83’ Πλατέλλας), Πέκχαρτ (46’ Μπακασέτας)

contra.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ