Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΝΤ 3-0

Σε πάρτι γενεθλίων για τα 50 χρόνια, μετέτρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα την παρθενική παρουσία στο Europa League, αφού με το θεαματικό 3-0 επί της Οντ, πάει στη Νορβηγία για να… τσεκάρει την πρόκριση στον 3ο προκριματικό! Τρελό πανηγύρι στους Ζωσιμάδες!

Τα Ιωάννινα γιορτάζουν! Το καμάρι τους, ο ΠΑΣ, έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του! Στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, επιρκάτησε 3-0 της Οντ Γκρένλαντ και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League! Τι χρειάζεται για να γίνει αυτό; Να υπερασπιστεί αυτό το 3-0 σε μία εβδομάδα στον επαναληπτικό της Νορβηγίας.

Η καλή μέρα από το… πρωί φαίνεται!

Ο Γιάννης Πετράκης κατέβασε την ομάδα με σκοπό να μην δώσει χώρους στους Νορβηγούς και τα κατάφερε! Από εκεί και πέρα ήθελε μπροστά να απειλήσει… λίγες και καλές φορές και αυτό έγινε στο 7′. Κόρνερ του Ακόστα, πλασέ του Μιχαήλ από το ύψος του πέναλτι και 1-0 για τον ΠΑΣ!

Μετά το γκολ οι Ηπειρώτες, έδωσαν χώρο στους Νορβηγούς οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν και την ζέστη, εκτός από τους καλά κλεισμένους χώρους του ΠΑΣ. Στο 22′ έχασαν την πρώτη τους καλή στιγμή μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα του «Άγιαξ της Ηπείρου», αλλά η κεφαλιά του Γιόχανσεν έφυγε άουτ.

Στην δεύτερη καλή στιγμή του στο ματς, ο ΠΑΣ ευτύχησε να φτάσει και στο 2-0. Ο Καρανίκας από τα δεξιά βγήκε μπροστά, έκανε την σέντρα στον Ναδάλες, ο οποίος από κοντά με προβολή έγραψε το 2-0 στο 31′, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα νίκης στην ομάδα των Ιωαννίνων. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Νορβηγοί έφτασαν κοντά στο 2-1, αλλά ο Πασχαλάκης πάνω στη γραμμή έσωσε την κεφαλιά του Ακαμπουέζε, με τον ΠΑΣ από εκεί και μετά να κρατάει εύκολα το υπέρ του 2-0 μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η Οντ την κατοχή, ο ΠΑΣ την ουσία!

Οι Νορβηγοί πλέον ήταν για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο! Γνώριζαν πως αυτό που πρέπει να κάνουν ήταν να μπουν στην επανάληψη και να μειώσουν πολύ γρήγορα. Ο Γιάννης Πετράκης είχε διαβάσει και αυτό το σενάριο και έκλεισε ακόμα καλύτερα τους διαδρόμους, δίνοντας ωστόσο χώρους στην Οντ.

Ο ΠΑΣ όμως, δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί γκολ! Το πίστευε, το έδειχνε και ήταν ο πιο απειλητικός. Στο 59′, ο Ναδάλες γύρισε στον Γιάκο ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 67′, η ομάδα της Ηπείρου προειδοποίησε με τον Φερφελέ να αστοχεί σε τετ α τετ. Ότι δεν έκανε εκεί, παραλίγο να κάνει στο 68′, όταν και πάλι βρέθηκε απέναντι στον Ρόσμπαχ, ο οποίος απέκρουσε, όμως η μπάλα έφτασε στον Ακόστα που προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 3-0. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ανήκει (από θέμα κατοχής) στους Νορβηγούς. Ο ΠΑΣ έδωσε χώρους, οι ποδοσφαιριστές της Οντ προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα!

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τα Ιωάννινα να γιορτάζουν και τον «Άγιαξ της Ηπείρου», να έχει ολοκληρώσει το μισό έργο. Το άλλο μισό σε μια εβδομάδα στη Νορβηγία!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (80′ Δώνης), Τζημόπουλος, Ακόστα (90+2′ Σκόνδρας), Φερφελής (77′ Κόντε), Λόπεζ, Καρανίκας, Κοζορώνης

Οντ Γκρένλαντ (Νταγκ – Ίλιεφ Φαγκέρμο): Ροσμπάχ, Ρουντ, Γκρέγκαρντ, Μπεργκ (46′ Γένσεν), Χάλβορσεν, Γιόχανσεν, Νορντκβέλε (86′ Μπέργκαν), Νίελσεν (74′ Χάουγκεν) Χάγκεν, Έρικσον, Ακαμπουέζε

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 129-130-131-132

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 129-130-131-132 Επεισόδιο 129 Ένα απρόσμενο γεγονός συγκλονίζει για ακόμα μια φορά το χωριό...