Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

LIVE: Πραξικόπημα στην Τουρκία! Πυροβολισμοί έξω από το παλάτι του Ερντογάν – Άρματα μάχης περικύκλωσαν την τουρκική εθνοσυνέλευση

Πανικός επικρατεί αυτήν την ώρα στην Τουρκία, όπου αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη προσπάθεια στρατιωτικού πραξικοπήματος, όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, δηλώνοντας πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως ένα πραξικόπημα αλλά αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων. Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την Άγκυρα. Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν αργά σήμερα, χωρίς να αναφερθεί η αιτία.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT.GR

Ενημέρωση

είδος από :

01:22 Επιστρέφει εσπευσμένα από την Μογγολία ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διέκοψε το ταξίδι του στη Μογγολία και επιστρέφει άμεσα στην Ελλάδα, λόγω των έκτακτων εξελίξεων στην Τουρκία, όπως επιβεβαίωσαν διπλωματικές πηγές στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε εγρήγορση και παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης με ψυχραιμία εκτιμώντας όλα τα δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοτζιάς έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα, εδώ και καιρό, την Τουρκία ως μία νευρική δύναμη, όπως επίσης έχει διατυπώσει την εκτίμηση ότι έχει αναβαθμιστεί ο τουρκικός στρατός λόγω των πολλαπλών μετώπων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας.

Comments(0)

01:22 Reuters: Ο Ερντογάν επιστρέφει στην Άγκυρα

Comments(0)

01:21 Υπέρμαχοι του Ερντογάν κατέλαβαν τανκς



Follow

Sergey Grishin @farguanabocoa

Retweeted Givi (@MikhailTolstyk):

Pro-#Erdogan supporters have taken over tanks . #Turkeypic.twitter.com/ZOIuEEMvPz http://fb.me/8ju24ZLkZ
1:20 AM – 16 Jul 2016

11 Retweet
likes

Comments(0)

01:20 Τα άρματα μάχης στους δρόμους

1h
Mary Mc Intyre @Mc1988

Tanks rolling through the streets. #Turkeypic.twitter.com/xPn4zUvQLy


Follow

Mary Mc Intyre @Mc1988

Tanks on the streets in #Turkey.
12:29 AM – 16 Jul 2016



959959 Retweets
361361 likes

Comments(0)

01:18 Άρματα μάχης περικύκλωσαν την τουρκική εθνοσυνέλευση

Άρματα μάχης περικύκλωσαν πριν από λίγο το κτίριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και άνοιξαν πυρ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Πυρά ακούστηκαν σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Comments(0)

01:15 Ακυρώνει τις αυριανές πτήσεις για Τουρκία η Aegean

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία και σύμφωνα με ενημέρωση ότι το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης είναι κλειστό, η AEGEAN ακυρώνει τις παρακάτω προγραμματισμένες πτήσεις της.

Διαβάστε τις πτήσεις εδώ

Comments(0)

01:15 Κόσμος υπέρ του Ερντογάν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης

View image on Twitter


Follow

Rudaw English
✔@RudawEnglish

Turkish people seize multiple tanks in #Turkey
1:13 AM – 16 Jul 2016

114114 Retweets
3333 likes

Comments(0)

01:04 Ελικόπτερο ανοίγει πυρ στην Άγκυρα


Follow

Joel Franco @OfficialJoelF

VIDEO: Military helicopter opens fire over #Turkey
1:01 AM – 16 Jul 2016

688688 Retweets
271271 likes

Comments(0)

01:01 Πληροφορίες ότι οι Γερμανοί απέρριψαν το αίτημα του Ερντογάν για άσυλο

Comments(0)

00:59 Αλλαγές στα αεροπορικά δρομολόγια

Όλες οι αεροπορικές πτήσεις της British Airways και της Lufthansa που είχαν προορισμό αεροδρόμια της Τουρκίας εκτρέπονται σε άλλους προορισμούς ή επιστρέφουν εκεί από όπου απογειώθηκαν, σύμφωνα με εκπροσώπους των δύο εταιρειών, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Comments(0)

00:58 Πραξικόπημα στην Τουρκία: Συναγερμός στο Ελληνικό ΥΠΕΘΑ

Απανωτές συσκέψεις και διασταύρωση των πληροφοριών για το πραξικόπημα στην Τουρκία πραγματοποιούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο Onalert.gr

Comments(0)

00:57 Νέα προειδοποίηση από τον Τούρκο πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε με ανάρτηση του στο Twitter πως οι δυνάμεις ασφαλείας θα αντιδράσουν στην απόπειρα πραξικοπήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Πρόσθεσε πως πολλά σημαντικά κτίρια βρίσκονται υπό πολιορκία.

Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην ανεχθούν οποιεσδήποτε ενέργειες ενάντια στην δημοκρατία.

Comments(0)

00:56 Έκρηξη στην Άγκυρα, πυροβολισμοί στο Προεδρικό Μέγαρο

Φαίνεται πως υπάρχουν εχθροπραξιές στην τουρκική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, υπήρξε ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα πιθανότατα κοντά στην κρατική τηλεόραση αλλά και πυροβολισμούς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Comments(0)

00:48 Πληροφορίες ότι ο Ερντογάν ζητάει ήδη άσυλο από τη Γερμανία


Follow

MarieFranceRemillard @MFRemillard

MSNBC: #Erdogan seeking asylum in Germany-his plane is requesting landing rights. #Turkey
12:46 AM – 16 Jul 2016

77 Retweets
11 like

Comments(0)

00:45 Ο τουρκικός στρατός στις πλατείες

Comments(0)

00:43 Ενημερώθηκε ο Ομπάμα για το πραξικόπημα στην Τουρκία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για αυτή που ο Λευκός Οίκος αποκάλεσε «εξελισσόμενη κατάσταση» στην Τουρκία, χώρα-εταίρο της Ουάσινγκτον στο NATO και σημαντικός σύμμαχός της στον αγώνα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο στρατός της Τουρκίας διακοίνωσε χθες βράδυ ότι κατέλαβε την εξουσία, όμως ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ διαβεβαίωσε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος θα εμποδιστεί και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται ακόμη «στην εξουσία», σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία.

«Η ομάδα εθνικής ασφαλείας του προέδρου (Μπαράκ Ομπάμα) τον ενημέρωσε για την εξελισσόμενη κατάσταση στην Τουρκία», δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. «Ο πρόεδρος θα συνεχίσει να λαμβάνει τακτικά ενημέρωση», πρόσθεσε ο Πράις.

Comments(0)

00:42 Επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε όλη την Τουρκία

Ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής του κρατικού τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου TRT ανέγνωσε πριν από λίγο σε ζωντανή μετάδοση μια ανακοίνωση, εκτελώντας διαταγή, όπως διευκρίνισε εξαρχής, του τουρκικού στρατού.

Ο παρουσιαστής ανέφερε πως θα καταρτιστεί νέο Σύνταγμα το συντομότερο δυνατόν.

Πρόσθεσε ότι η δημοκρατική τάξη και ο κοσμικός χαρακτήρας του τουρκικού κράτους βρισκόταν υπό απειλή από τη σημερινή κυβέρνηση.

Διευκρίνισε ότι την εξουσία στην Τουρκία ανέλαβε ένα «συμβούλιο ειρήνης», το οποίο θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

Ο παρουσιαστής ανέφερε πως το «συμβούλιο ειρήνης» δεν θα επιτρέψει να διαταραχθεί η δημόσια τάξη. Η ελευθερία των πολιτών είναι εγγυημένη από το «συμβούλιο ειρήνης» ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής ή γλώσσας.

Πρόσθεσε ότι επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε όλη την επικράτεια.

Comments(0)

00:38 Εικόνα ήττας

Η εικόνα του Ερντογάν, να απευθύνει διάγγελμα μέσω Skype στον τουρκικό λαό, μοιάζει να δείχνει πως η κατάσταση βρίσκεται εκτός του δικού του ελέγχου.

Comments(0)

00:37 Η πρώτη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Πηγή προσκείμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία μοιάζει σοβαρή και ότι το κίνημα του στρατού δεν αποτελείται «από απλά μερικούς συνταγματάρχες».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή που πρόσκειται στην ΕΕ, ο στρατός έχει καταλάβει τον έλεγχο των αεροδρομίων και σημείων στρατηγικής σημασίας στην Κωνσταντινούπολη.

Comments(0)

00:36 Παρέμβαση από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και πολιτική συνέχεια στην Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε να αποφευχθεί η αιματοχυσία στην Τουρκία και τα όποια πολιτικά ζητήματα υπάρχουν να διευθετηθούν εντός του πλαισίου του Συντάγματος της χώρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας προέτρεψε τους γάλλους υπηκόους στην Τουρκία να μην κυκλοφορούν στους δρόμους εξαιτίας της σοβαρής κατάστασης στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο Κε ντ’ Ορσέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ