«Πράσινο» φως για περαιτέρω χαλάρωση των capital controls έδωσαν οι εκπρόσωποι των Θεσμών, σύμφωνα με πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδας, όπως διαβάζουμε στο newpost.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας απέστειλε στην ΕΚΤ το τελικό αίτημα και θεωρείται θέμα ημερών η υπογραφή και δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως στις 11 Ιουλίου, ο διοικητής της ΤτΕ είχε αναφερθεί στις εν λόγω αλλαγές στουςπεριορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ανάμεσα σε άλλα είχε προαναγγείλει:
Άρση της απαγόρευσης ανάληψης μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε μετρητά (νέο χρήμα).
Πλήρης άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων.
Αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών από 10% σε 30% των ελεύθερων κεφαλαίων που προέρχονται από το εξωτερικό.
Δυνατότητα ανάληψης μετρητών έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.
Αύξηση στα όρια των Υποεπιτροπών των τραπεζών (έως 250 χιλιάδες ευρώ ανά ημέρα και ανά πελάτη είναι το σημερινό όριο) καθώς και των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες χωρίς την προϋπόθεση προηγούμενης ιστορικότητας (έως €20χιλ/ανά πελάτη/ανά ημέρα σήμερα). Στόχος είναι οι επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται το αργότερο μέσα στην επόμενη ημέρα ώστε να μην επηρεάζεται η συναλλακτική τους εικόνα με τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό.
Αύξηση των ορίων στη χρήση των καρτών στο εξωτερικό με παράλληλο άνοιγμα, μέσω internet, πολλών διεθνών ιστοσελίδων, του συνόλου σχεδόν των διαδικτυακών αγορών.

Αύξηση των μηνιαίων ορίων τόσο των τραπεζών όσο και των Ιδρυμάτων Πληρωμών για την αποστολή εμβασμάτων έως 1.000 ευρώ. Το αντίστοιχο όριο διαμορφώνεται σήμερα στα 500 ευρώ.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top