Σφίγγει πλέον ο κλοιός γύρω από τους δανειολήπτες που έχουν «κόκκινα δάνεια», καθώς οι τράπεζες στέλνουν την τρίτη και τελευταία προειδοποίηση για ρύθμιση των οφειλών τους.

Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους οφειλέτες τότε θα ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες για τους πλειστηριασμούς. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» το μήνυμα που θα λάβουν όσοι έχουν δόσεις σε καθυστέρηση πάνω από 90 μέρες είναι ένα: Ελάτε να ρυθμιστείτε, διαφορετικά θα αξιολογηθείτε ως «μη συνεργάσιμοι» και θα ενεργοποιηθούν διαδικασίες πλειστηριασμού για τα ακίνητα που έχετε προσημειώσει.

Οι τράπεζες έχουν αρχίσει από τον περασμένο Δεκέμβριο τις πιέσεις για τη ρύθμιση των οφειλών, καθώς από τότε έγινε η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων.


Μάλιστα «ραβασάκια» από τις τράπεζες θα λάβουν και όσοι έχουν δάνεια που εμφανίζουν καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών. Τα πιστωτικά ιδρύματα «σαρώνουν» στην κυριολεξία όλες τις οφειλές και θέλουν να προλάβουν ώστε να ρυθμίσουν τα δάνεια εκείνα που οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια προς την «κόκκινη» περιοχή.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Εθνους», οι δανειολήπτες που θα πάρουν το «συστημένο» από την τράπεζα θα πρέπει να ανταποκριθούν εντός 15 ημερών. Αν δεν το πράξουν, η τράπεζα μπορεί να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη νομική απαίτηση του χρέους που φτάνουν μέχρι τον πλειστηριασμό του ακινήτου.

Μάλιστα -όπως έγινε και με τις προηγούμενες επιστολές- οι τράπεζες ζητούν να ενημερωθούν αναλυτικά για την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη με δάνειο σε καθυστέρηση. Με βάση τα στοιχεία που θα προσκομίσει ο δανειολήπτης -και αφού προηγηθεί διασταύρωσή τους-, το πιστωτικό ίδρυμα θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για ρύθμιση της οφειλής.

iefimerida.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top