Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο πλευρό του Τσίπρα και πάλι ο Λεβέντης – «Ψήνεται» συνεργασία;

Την στήριξη του και πάλι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ψηφίζοντας «Όχι» στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διαπραγμάτευση για το τρίτο μνημόνιο και το Plan Χ του Γιάνη Βαρουφάκη, γεγονός που δίνει τροφή στα σενάρια που τον θέλουν να συνεργάζεται με την κυβέρνηση, σύμφωνα με το paraskhnio.gr

Έπειτα από την στήριξη που παρείχε ο Βασίλης Λεβέντης στην κυβέρνηση αναφορικά με το ζήτημα της απλής αναλογικής ακούστηκαν ψίθυροι πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε μία μελλοντική συνεργασία, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει γίνει η… «σκιά» του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης να υπενθυμίσουμε ότι ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός, ο οποίος έδωσε το «παρών» του στην εκδήλωση και ομιλία του πρωθυπουργού στο περιστύλιο της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Πάντως, από το βήμα της Βουλής χθες ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στη στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση ξεκαθάρισε «δεν πήρα και δεν έδωσα τίποτα».

Ο ίδιος απέρριψε την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Plan Χ του Γιάνη Βαρουφάκη υπογραμμίζοντας ότι αν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε αληθινή διάθεση να αναζητηθούν οι πραγματικές ευθύνες για όλη τη κρίση, τότε θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και την περίοδο των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ