Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε τέσσερις άξονες η στρατηγική της ΝΔ – Τι θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολλάκις έχει τονίσει πως επιμένει σε εκλογές «εδώ και τώρα» διότι το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι υψηλότερο από αυτό των εκλογών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και οι στενότεροι εκ των συνεργατών του έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο για το επόμενο διάστημα, όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού η Νέα Δημοκρατία το επόμενο διάστημα θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες.

1ον: Προσωπική αποδόμηση του Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να αποδομήσει πλήρως το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδόν καθημερινά, η Νέα Δημοκρατία θα φωτογραφίζει τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για τη σημερινή χαοτική κατάσταση.

2ον: Απόδοση ευθυνών. Η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει απόδοση ευθυνών για τους τραγικούς κυβερνητικούς χειρισμούς που οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο και τα capital controls. Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει καλά ότι το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ενδεχομένως να μη συγκεντρώσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία όμως όπως λέει αυτό θα γίνει στην επόμενη Βουλή με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

3ον: Αποκατάσταση των κυβερνητικών «μεθοδεύσεων». Ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται προσωπικά για την αποκατάσταση όσων χαρακτηρίζει ως κυβερνητικές μεθοδεύσεις αρχής γεννωμένης από την αλλαγή του εκλογικού νόμου που προωθεί η κυβέρνηση.

4ον: Συγκρότηση νέου μετώπου. Βασική επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η συγκρότηση ενός μετώπου των «δημοκρατικών, ευρωπαϊκών δυνάμεων», που θα οδηγήσει στο περιθώριο τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου με τη Νέα Δημοκρατία σε εξέχοντα ρόλο θα καταστήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρυθμιστή των εξελίξεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ