Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θεοδωράκης κατά Τσίπρα: Δεν του βγαίνει το σενάριο

Την άποψη ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο δεν είναι «λογική» και ότι είναι ευτύχημα που δεν θα στηριχθεί από 200 βουλευτές εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «ο κ. Τσίπρας πίστεψε ότι με κάποιες νέες συμμαχίες από τα ακροδεξιά μέχρι τα λεβέντικα θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα δικό του εκλογικό νόμο, για να κάνει για άλλη μια φορά άνω κάτω την Ελλάδα. Δεν του βγαίνει το σενάριο. Τον εγκαταλείψανε και οι τελευταίοι του φίλοι και νομίζω θα τον εγκαταλείψουν στην πορεία πιθανόν και άλλοι μέχρι την αυριανή ψηφοφορία. Στη σημερινή Ελλάδα χρειαζόμαστε ένα πρώτο κόμμα που να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι των άλλων κομμάτων, άρα δε χρειαζόμαστε το μπόνους των 50 εδρών. Χρειαζόμαστε ένα μικρό αναλογικό μπόνους και όχι μία ισοπέδωση του πρώτου και του δεύτερου κόμματος. Πάμε όμως σε μία λύση που δεν είναι λογική και η οποία τελικά θα είναι καταστροφική για τη χώρα. Ευτυχώς όμως δεν θα βρεθούν 200 βουλευτές».

Όσον αφορά στη συγκυρία που κατατέθηκε ο εκλογικός νόμος, ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι «υπάρχει μια βρώμικη σκέψη σε κάποιους κυβερνητικούς εγκεφάλους. Είμαστε πίσω στις δημοσκοπήσεις λένε. Άρα: Φτιάχνουμε ένα σύστημα τέτοιο που να μας επιτρέψει, να κυβερνήσουμε ακόμα και αν είμαστε δεύτερο κόμμα με κάποιες συμμαχίες. Στην Ελλάδα, μία κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα θα θεωρηθεί, και θα είναι, μία πράξη πολιτικής ανωμαλίας», ενώ κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη «να πει στη Βουλή τι εκλογικό νόμο στο μυαλό του. Γιατί αν επαναφέρει το μπόνους των 50 εδρών εμείς δεν θα είμαστε μαζί του. Θα είμαστε μαζί του και με όλους τους άλλους που θα θέλουν έναν εκλογικό νόμο που θα είναι στα μέτρα των προβλημάτων της χώρας, με τη μεγαλύτερή δυνατή αναλογικότητα, ταυτόχρονα με ένα μικρό προβάδισμα του πρώτου κόμματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ