Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δε χάνει η ΑΕΚ, αμφίρροπο ματς στη Λεωφόρο

Πολύ μεγάλο στοιχηματικό και αγωνιστικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημερινό πρόγραμμα, με τα παιχνίδια για το 3ο προκριματικό γύρο του Europa League να πρωταγωνιστούν. ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίζονται την Πέμπτη, κόντρα σε Σεντ Ετιέν, ΑΪΚ και Αλκμάαρ αντίστοιχα, με τις αναμετρήσεις των δύο πρώτων να μας απασχολούν στοιχηματικά.
Πριν περάσουμε στα Προγνωστικά Europa League, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στοBetarades.gr «τρέχουν» σήμερα τρεις διαγωνισμοί, που μοιράζουν δώρα συνολικής αξίας 150€! Για να λάβετε μέρος, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στη σελίδα του Betarades.gr στοFacebook (κλικ εδώ), να αφήσετε κάτω από τα posts με τα βίντεο που θα βρείτε για τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων την πρόβλεψή σας για το ακριβές σκορ και να κάνετε share το βίντεο. Θα προκύψουν τρεις νικητές, ο καθένας από τους οποίους θα λάβει από μία κάρτα Moneysafe αξίας 50€.
Παίρνει αποτέλεσμα η Ένωση
Περνάμε στα προγνωστικά μας και ξεκινάμε με τον αγώνα Σεντ Ετιέν – ΑΕΚ, στον οποίο θα πάμε με το Χ2 σε απόδοση 2.20. Οι «στεφανουά» αποτελούν μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του γαλλικού ποδοσφαίρου, χωρίς να διαθέτουν αυτή τη στιγμή κάποιο πολύ μεγάλο όνομα στο ρόστερ τους. Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια ο Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος «δίνει εξετάσεις» στο ζευγάρι αγώνων με την Ένωση, καθώς η μέτρια εικόνα της ομάδας στα καλοκαιρινά φιλικά προκάλεσε κριτική προς το πρόσωπό του. Η Σεντ Ετιέν επικράτησε με 3-1 της Κλερμόν στο παρθενικό φετινό φιλικό, για να ακολουθήσουν οι διαδοχικές ήττες από Τουρ (0-1), Αϊντχόφεν (2-1) και Λωζάνη (4-1). Πήρε το εισιτήριο για το φετινό Europa League μέσω της κατάκτησης της 6ης θέσης στο περσινό Σαμπιονά, όπου μέτρησε δύο ήττες στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές.
Πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα για την ΑΕΚ, με την Ένωση να δίνει το «παρών» μετά από μία πενταετία στα ευρωπαϊκά «σαλόνια», θέλοντας να αφήσει οριστικά πίσω της τις «μαύρες σελίδες» των τελευταίων ετών. Επέστρεψε πέρσι στη Σούπερ Λιγκ και συνδύασε αυτή την επιστροφή με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, στοιχείο που αποτέλεσε αιτία να… κατεβάσει ταχύτητα στα πλέι οφ (τερμάτισε 3η στον ειδικό πίνακα). Σαφώς και είναι θετικό το πρόσημο από την περσινή πορεία, με την ΑΕΚ να ξεκινάει φέτος με φιλοδοξίες κι έχοντας στον πάγκο της τον Τιμούρ Κετσπάγια. Αρκετά τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ της Ένωσης, με την απόκτηση του επιθετικού Ούγκο Αλμέιδα και του εξτρέμ Πατίτο Ροντρίγκες να… καθησυχάζει τον κόσμο της ομάδας, που ζητούσε μέχρι πρότινος ηχηρές μεταγραφές. Είχαν προηγηθεί οι αφίξεις των Μπακασέτα, Τσιγκρίνσκι, Ντίας και Μπάρκα. Στον αντίποδα, δεν παρατηρήθηκε κάποια σημαντική απώλεια σε σχέση με το περσινό σύνολο, αφού όλες οι αποχωρήσεις ήταν… προγραμματισμένες. Θεωρούμε ότι η Ένωση θα σταθεί… όρθια στη Γαλλία και θα επιλέξουμε το Χ2.
Χ ημίχρονο ο ΠΑΟ
Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – ΑΪΚ, με την επιλογή μας να είναι η ισοπαλία στο ημίχρονο, σε απόδοση 2.20, επίσης. Να μην την… πατήσει όπως τα προηγούμενα χρόνια καλείται φέτος ο Παναθηναϊκός. Aπέτυχε πέρσι για πρώτη φορά στην ιστορία του στα πλέι οφ να πάρει τη 1η θέση, έκανε, γενικά, μία μέτρια σεζόν. Συνεχίζει ο Στραματσόνι, στον οποίο υπάρχει «τυφλή» εμπιστοσύνη απ’ τη διοίκηση, το ρόστερ υπέστη σημαντικές ανακατατάξεις. Αρκετές οι αποχωρήσεις, με σημαντικότερες όλων αυτές των Πέτριτς (αποσύρθηκε) και Πράνιτς, δεν υπολογίζονται οι Ταυλαρίδης και Αμπέντ, ενώ το «τριφύλλι» ξεφορτώθηκε τα βαριά συμβόλαια των Σάντσεθ και Εσιέν. Έξι οι προσθήκες, η πιο εντυπωσιακή όλων ήταν ο Βίκτορ Ιμπάρμπο, είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσουν οι Λεντέσμα και Γουακάσο. Βρήκε ρυθμό η ομάδα του Στραματσόνι στα τελευταία φιλικά, πήρε δύο εμφατικές νίκες επί των Άρη Λεμεσού (6-1) και Τσβόλε (4-0), έχασε μόνο απ’ τη Φενέρμπαχτσε (2-1) στην Κωνσταντινούπολη.
Από την άλλη πλευρά, μία σκληροτράχηλη και έμπειρη ομάδα έρχεται αντιμέτωπη του Παναθηναϊκού. Δε χωρά αμφιβολία ότι η ΑΪΚ υστερεί σε ποιοτικά χαρακτηριστικά έναντι των Ελλήνων, εντούτοις καλύπτει το εν λόγω χάντικαπ με τον αγωνιστικό ρυθμό, τα ψηλά κορμιά, τη δύναμη και την εξαιρετική φυσική της κατάσταση. Διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα της Α’ Σουηδίας με 17 γκολ παθητικό, έπειτα από 15 αγωνιστικές (τέλος πρώτου γύρου) βρίσκεται στην 5η θέση με 27 πόντους. Είναι αήττητη στα τελευταία 13 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, έχασε τελευταία φορά στο τέλος Απριλίου. Την Κυριακή έκανε «πλάκα» στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Χάμαρμπι, της οποίας επιβλήθηκε 0-3, σκοράροντας όλα τα γκολ μέχρι το 38’! Συμπερασματικά, περιμένουμε τις δύο ομάδες να μπούνε αρκετά προσεκτικά στον αγώνα, με την ισοπαλία στο ημίχρονο να έχει στοιχηματική αξία.
Έχει τύχες η Ντομζάλε
Περνάμε στο παιχνίδι Ντομζάλε – Γουέστ Χαμ, στο οποίο θα πάμε με το χάντικαπ +1 γκολ των γηπεδούχων, σε απόδοση 1.92 (Ασιατικό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Ντομζάλε ή ισοπαλίας. Αν η Ντομζάλε ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά, τότε το ποντάρισμα επιστρέφεται). Το πιο δύσκολο «τεστ» στην πορεία της Ντομζάλε στο φετινό Europa League είναι το σημερινό, αλλά συνάμα αποτελεί και μία πρόκληση για τον κόουτς Λούκα Έλσνερ και τους παίκτες του. Από τον 1ο προκριματικό γύρο ξεκίνησαν οι Σλοβένοι, αποκλείοντας με δύο νίκες (3-1 και 1-2) τη Λουζιτάνος από την Ανδόρρα. Στο 2ο γύρο κοντραρίστηκαν με τη λευκορωσική Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ, παίρνοντας ισοπαλία 1-1 στη Λευκορωσία και επικρατώντας με 2-1 στη ρεβάνς. Η αήττητη εξάδα των φετινών επίσημων αγώνων τους συμπληρώνεται από τα δύο πρώτα ματς για το σλοβενικό πρωτάθλημα (νίκη 2-0 επί Ραντόμλιε, ισοπαλία 1-1 με Κρσκο). Η Γουέστ Χαμ, από την πλευρά της, εξασφάλισε το απευθείας εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο μέσω της κατάκτησης της 7ης θέσης στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ. «Έτρεξε» σερί 3-0-2 στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα διεκδικούσε ακόμα και την παρουσία της στην πρώτη τετράδα. Κανονικά… στο «τιμόνι» της ο Σλάβεν Μπίλιτς, με τα «σφυριά» να παρουσιάζουν ένα μέτριο πρόσωπο στα καλοκαιρινά φιλικά, στα οποία μέτρησαν μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.
Σκεντίγια με κάλυψη
Ολοκληρώνουμε με τον αγώνα Σκεντίγια – Μπόλεσλαβ, στον οποίο θα επιλέξουμε τον 1 DNB σε απόδοση 2.02 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Με μεγάλο πρωταγωνιστή και στα δύο παιχνίδια με την Νεφτσί Μπακού τον επιθετικό Ιμπραϊμι, η Σκεντίγια πήρε για πρώτη φορά δεύτερη σερί πρόκριση. Αρχικά ξεπέρασε το εμπόδιο της πολωνικής Κρακοβίας (2-0, 2-1) και στη συνέχεια της Νέφτσι Μπακού (0-0, 1-0), με τον 29χρονο φορ να πετυχαίνει τα τρία από τα συνολικά πέντε τέρματα της ομάδας τους σ’ αυτούς τους προκριματικούς γύρους. Σε κακό φεγγάρι δείχνει να είναι από την άλλη πλευρά η Μπόλεσλαβ, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού, από τη στιγμή που ο Γιάρολιμ μπορεί να παραμένει στον πάγκο, αλλά θα αποχωρήσει μέσα στον Αύγουστο, καθώς έχει ήδη συμφωνήσει να αναλάβει την εθνική Τσεχίας. Όλα αυτά τα προβλήματα καλείται να τα ξεπεράσει από τη στιγμή που έρχονται οι πρώτοι επίσημοι αγώνες κόντρα σε μία πάντα επικίνδυνη ομάδα, τη Σκεντίγια.
Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ