Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Ο Μπουτάρης ήταν μόδα και πέρασε»

Σε συστράτευση κατά του φαινομένου «Μπουτάρης» καλεί μέσω της ThessNews o πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Απαντά για τα σενάρια που τον θέλουν να φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος το 2019, τονίζει ότι ο κύκλος του Γ. Μπουτάρη έχει τελειώσει και δηλώνει ενεργά παρών για τη Θεσσαλονίκη.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΗ THESSNEWS ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ

Για τον Γ. Μπουτάρη

“Μέσα όμως από τη διαδικασία για το σταθμό Βενιζέλου έγινε σε μένα προφανές ότι ο Γ. Μπουτάρης πολιτεύεται χωρίς να εμβαθύνει στα θέματα και να παρακολουθεί την εξέλιξή τους, ενώ αλλάζει εύκολα άποψη και γενικά καταναλώνεται σε επικοινωνιακά τερτίπια και ατάκες”.

“αντιλαμβάνεται ότι αυτό που έχω πει και λέω συνεχώς, πως με ευθύνη δική του για χρόνια θα υπάρχει μια «τρύπα Μπουτάρη» στο κέντρο της πόλης, θα δικαιωθεί. Θα δικαιωθεί αυτή η θέση. Και επιτίθεται αμυνόμενος.”

“Ο δήμαρχος πριν 5 χρόνια εξέφρασε μια μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που ήθελαν την ανανέωση. Κατά τη γνώμη μου αποδείχτηκε κατώτερος των προσδοκιών. Βέβαια, προσωπικά έλεγα ανέκαθεν, ότι δεν γίνεται πολιτική με την ατάκα, με την επικοινωνία, χωρίς να ασχολούμαστε ουσιαστικά με τα θέματα, χωρίς να έχουμε χρονοδιάγραμμα, στόχους και να επιβλέπουμε την πορεία τους.”

“ο κατάλογος, με λάθη, παραλείψεις ή έλλειψη δράσης για λύσεις προβλημάτων είναι πολύ μεγάλος. Τα ταξίδια είναι καλά, αλλά οι πολίτες θέλουν δήμαρχο να λύνει προβλήματα.”

Για το 2019 και αν θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος

Προβλέπετε ότι το 2019 οι Θεσσαλονικείς θα ψάξουν για άλλη λύση;

Πιστεύω πως ναι.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν μόδα και πέρασε;

Ισχύει και αυτό. Αλλά ταυτόχρονα ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους όσους κάνουν πολιτική. Νομίζω ότι κλείνει ο κύκλος του.

Οι φιλοδοξίες σας δεν φθάνουν μέχρι το δημαρχιακό θώκο;

Είμαι προσηλωμένος πολιτικά να εκλεγώ με τη ΝΔ, βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Αν αύριο έρθει ο Κ. Μητσοτάκης και σας προτείνει;

Με αν κουβέντα δεν γίνεται. Δεν έχω τέτοια στόχευση. Θέλω να εκλεγώ βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, είμαι ενεργά παρών, ασχολούμενος με τα θέματα της πόλης μου. Άλλωστε, για μένα η πολιτική πρέπει να αναδεικνύει προβλήματα, να τα χειρίζεται και να τα λύνει.

Θα συνεχίστε να ασκείτε κριτική στον Γ. Μπουτάρη;

Ναι, τεκμηριωμένη πάντα και καλώ σε συστράτευση όλες τις δυνάμεις της πόλης που αντιμετωπίζουν τα θέματα του δήμου με ανάλογο με τον δικό μου τρόπο. Χαίρομαι μάλιστα ιδιαίτερα που βλέπω συνεχώς περισσότερα στελέχη από την παράταξή μου να αποβάλλουν επιτέλους το φόβο τους απέναντι στο «φαινόμενο» Μπουτάρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ