«Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Όταν αυτός αποφασίσει να αναμειχθεί, τότε θα το κάνει δημόσια ο ίδιος. Δεν νομίζω ότι αφήνει περιθώρια σε κανέναν μας να τον αναμειγνύει στην εσωτερική πολιτική», επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση της Real News για το αν είχε στο νου του τον πρώην πρωθυπουργό, παρ' ότι έχει ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, o κ. Καμμένος σχολίασε ότι η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και την ιστορική παράταξη, ανέφερε ότι η ΝΔ έχει αυτή την στιγμή στην ηγετική της ομάδα τους αποκλεισθέντες από τον Κώστα Καραμανλή «άκρα που δεν θα περνούσαν ποτέ ούτε έξω από την πόρτα της ΝΔ» και πρόσθεσε «έχει αλλοιωθεί, είναι πλέον ένα μείγμα κάποιων στελεχών που απέμειναν από την παλιά ΝΔ σε ένα κοκτέιλ νεοφιλελεύθερων και εθνομηδενιστών, οι οποίοι ήρθαν από την πλευρά του νεοφιλελευθερισμού, και ακροδεξιών που ήρθαν από τον ΛΑΟΣ».

Ακόμη, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι είναι υπεύθυνη για τα πλήγματα που έχουν δεχθεί οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ερωτώμενος αν καλεί κάποιους βουλευτές να ψηφίσουν «κόντρα στα κόμματά τους» και αν εκτιμά ότι θα υπάρξουν διαρροές από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ή ΝΔ, είπε ότι καλεί τους βουλευτές «να αποφασίσουν σύμφωνα με τη συνταγματική πρόβλεψη για τη δυνατότητα του βουλευτή να ψηφίζει κατά τη συνείδησή του».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η ψήφιση της απλής και άδολης αναλογικής, ενώ «τα θέματα του μπόνους και του ορίου εισόδου μπορούν να συζητηθούν σε επόμενα νομοσχέδια» και πρόσθεσε ότι επιμένει στο 3%, «αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ένα περιθώριο με διάλογο αυτό το ποσοστό να μπορεί κατά τι να μειωθεί εάν συμφωνούν όλοι και αν υπάρχει πλειοψηφία».

Σε ό,τι αφορά τη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου, εφόσον η ΝΔ έλθει πρώτο κόμμα και καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος είπε «μάλλον, μετά τις εκλογές θα έχουν αλλάξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στο Plan X του Γιάνη Βαρουφάκη, υπογράμμισε ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ποτέ δεν αναμείχθηκαν σε άλλη αποστολή πέραν της προστασίας της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και δεν υπάρχει κανείς δημοκρατικός υπουργός που θα επέτρεπε την εμπλοκή τους σε τέτοιου είδους ''αποστολές''».

"Για το φιάσκο της Siemens" είπε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος δεν μετέφρασε, ως όφειλε, το βούλευμα».

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top