Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άδεια στον ΣΚΑΪ! Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να γράψω, ότι εάν ένας σταθμός δικαιούται άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, αυτός είναι ο ΣΚΑΪ.

Για όποιον γνωρίζει τη μιντιακή πραγματικότητα η οικογένεια Αλαφούζου επένδυσε πραγματικά στην ενημέρωση αντλώντας χρήματα, πέραν των δανείων, από τη ναυτιλία.

Μπορεί κάποιος να μη συμφωνεί με την πολιτική γραμμή ενός σταθμού, δεν μπορεί όμως να γυρίσει την πλάτη στην πραγματικότητα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος άνοιξε την αγορά με τον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας το ίδιο αργότερα και στην τηλεόραση. Ανέβασε τις αμοιβές των δημοσιογράφων στα ύψη, μετέφερε τη σύγχρονη τεχνολογία στα στούντιο και ανέτρεψε τα δεδομένα.

Ξόδεψε πολύ χρήμα, είμαι γνωστής του πράγματος, αλλά και χρόνο για να αλλάξει τη νοοτροπία.

Συμμετείχε ενεργά στο πείραμα ξενυχτώντας μέσα στις μονταζιέρες, πρόσεχε τις λεπτομέρειες, διακινδύνευε ισορροπίες με κίνδυνο να γίνεται ενοχλητικός πολλές φορές, αλλά ήταν εκεί. Ήταν πρώτα χομπίστας και μετά ιδιοκτήτης.

Θα μπορούσε κάποιος να σκεφθεί ότι τον κολακεύω ύποπτα, θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω ότι δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Άλλωστε συγκρούστηκα επανειλημμένα μαζί του για διάφορα θέματα, για κάποιο από τα οποία μάλιστα κοντέψαμε να φθάσουμε και στις δικαστικές αίθουσες.

Δεν είναι μόνο το παρελθόν ο λόγος που παίρνω αυτή τη θέση. Περισσότερο είναι το παρόν και συγκεκριμένα η χθεσινοβραδινή ζωντανή παρουσίαση των γεγονότων της Νίκαιας.

Τηλεοπτικά παρών ήταν μόνον ο ΣΚΑΪ. Όπως έπρεπε να ειναι κάθε κανάλι που σέβεται τον εαυτό του, αντί να παίζει σίριαλ και να αδιαφορεί για τα γεγονότα.

Αντιλαμβάνομαι ότι η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και την ενημέρωση με αποτέλεσμα η ποιότητα των προγραμμάτων να παραμένει χαμηλή, δεν είναι δυνατόν όμως να γίνεται σκόντο στην ενημέρωση κι ο ΣΚΑΪ για άλλη μια φορά ήταν εκεί μέχρι το ξημέρωμα. Μπορεί να μην αντέχω το αντί τηλεοπτικό υπερθέαμα που ακούει στο όνομα Μπογδάνος, αισθάνθηκα όμως ότι ο συγκεκριμένος σταθμός ξέπλυνε την αδιαφορία και τη νιρβάνα όλου του τηλεοπτικού τοπίου.

Αυτά ας τα σκεφτούν καλά όσοι επιχειρούν να ράψουν το κοστούμι των τηλεοπτικών αδειών στα μέτρα τους…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ