Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φάμελλος: Εμείς ούτε θέλουμε, ούτε θα πάρουμε για πάντα τις «καρέκλες»

«Εμείς ούτε θέλουμε, ούτε θα πάρουμε για πάντα τις «καρέκλες». Η πρότασή μας για περιορισμό των κοινοβουλευτικών θητειών, αποδεικνύει πως θέλουμε να βάλουμε τέλος στον καθεστωτισμό στη πολιτική, τον οποίο επιθυμούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας τις προτάσεις για την συνταγματική αναθεώρηση που κατέθεσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως ενισχύεται η συμμετοχή της κοινωνίας και της δημοκρατίας και περιορίζεται ο καθεστωτισμός και ο παραγοντισμός σε όλα τα επίπεδα, με κορυφαίο πολιτικό γεγονός της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Ο λαός επέλεξε να βρεθούμε στη κυβέρνηση. Μη περιμένετε να παραδώσουμε την ευθύνη όταν η κοινωνία λέει διώξτε το παλιό. Εμείς προτείνουμε περιορισμό των θητειών στη Βουλή, γιατί οι καρέκλες δεν μας ενδιαφέρουν, και γιατί δε θέλουμε τον καθεστωτισμό, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στην πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για τα capital controls, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για εξεταστική για τα πεπραγμένα της πρώτης περιόδου της κυβέρνησης, την διαπραγμάτευση και τα capital controls, και πως θα απορριφθεί η πρόταση με την οποία ουσιαστικά η ΝΔ ζητά να μην ασκείται πολιτική.

«Αυτοί προσπάθησαν να στήσουν διπλή αγχόνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ερχόταν. Γιατί η ΝΔ υποθήκευσε τη χώρα εκείνο το διάστημα; Γιατί άφησε άδεια ταμεία στο ΣΥΡΙΖΑ; Προκειμένου να δημιουργήσουν αριστερή παρένθεση. Η ΝΔ πρακτικά θέλει να κάνουμε εξεταστική για την άσκηση της πολιτικής από το ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο πολύ τους πείραξε η εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, που προσπαθεί να δημιουργήσει εικόνα παρατυπίας σε καθαρά πολιτικές επιλογές», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Οι επιλογές οι δικές μας κρίθηκαν τρεις φορές το 2015… άρα δεν υπάρχει λόγος για αυτή την εξεταστική. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι υπάρχει λόγος για εξεταστική για τα δικά τους έργα … Η συμφωνία του Ιουλίου κρίθηκε από την κοινωνία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Κι επίσης τα στελέχη της ΝΔ είναι κορυφαίοι παράγοντες που συνέβαλλαν στην απίστευτη καταιγίδα φοροδιαφυγής στη χώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 25/4/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 25/4/2024 Ο Ερμής σήμερα επιστρέφει σε ορθή φορά στο ζώδιο του Κριού και σιγά – σιγά επανερχόμαστε στους φυσιολογικούς ρυθμούς στις επικοινωνίες...