Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διαφοροποιήσεις στην ψηφοφορία για το Ποτάμι

Εικόνα σύγχυσης μετέδωσε χθες το Ποτάμι, καθώς οι βουλευτές ψήφισαν κατά το δοκούν «παρών» ή «όχι» σε δύο κρίσιμα άρθρα του εκλογικού νόμου, παρά το γεγονός ότι ο κ. Στ. Θεοδωράκης τον καταψήφισε στο σύνολό του.

Συγκεκριμένα, οι κ. Π. Αμυράς και Γ. Μαυρωτάς ψήφισαν «παρών» στην ψήφο στα 17 (ενώ ο κ. Θεοδωράκης την είχε καταγγείλει ως άκρατο λαϊκισμό), ενώ οι κ. Σπ. Δανέλης, Σπ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός και Ιλχάν Αχμέτ ψήφισαν «παρών» στην κατάργηση του μπόνους (ο τελευταίος και στην ψήφο στα 17).

Οι προαναφερθέντες βουλευτές γνώριζαν ότι οι διαφοροποιήσεις τους ουδεμία σημασία θα είχαν για το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε ούτως ή άλλως τις 200 ψήφους που απαιτούσε η άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αλλά γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι εκ του ασφαλούς παραφωνίες τους έχουν προφανή σημασία. Με την έννοια ότι αδιαφόρησαν αν αυτές θα ερμηνευθούν ως έμμεση αποδοκιμασία τους στην επιλογή του κ. Στ. Θεοδωράκη, τη γραμμή του οποίου ακολούθησαν μόνον οι κ.κ. Ι. Φωτήλας, Κ. Μπαργιώτας και Κατ. Μάρκου.

Συνεργάτες του επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήριζαν άνευ σημασίας τις διαφοροποιήσεις, τονίζοντας ότι η κεντρική γραμμή του κόμματος ήταν να μην πει κανείς «ναι» σε οποιοδήποτε άρθρο, όπως και έγινε.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλα τούτα έμελλε να επισκιάσουν την κατά τα άλλα πολύ καλή ομιλία του κ. Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ότι, βλέποντας πως είναι δεύτερος στις δημοσκοπήσεις, αδιαφορεί ακόμη και για την ακυβερνησία του τόπου, χαρακτηρίζοντας κοινοβουλευτική ανωμαλία το κρυφό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτείται κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του νικητή.

kathimerini.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ