Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο «χτίζει» ο Μητσοτάκης

Να προτάξει αυτά που ενώνουν τη ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έναντι αυτών που τους διαφοροποιούν επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως πρωταρχικός στόχος της Συγγρού είναι αποτροπή της συγκέντρωσης των 200 εδρών για τον εκλογικό νόμο. «Ο Συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαβλέπει την διαφαινόμενη ήττα στις ερχόμενες εκλογές. Θέλει να εμποδίσει τη ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «απλή αναλογική όπως την προτείνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιβαίνει στην Απλή Λογική», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενώ προσέθεσε: «Δεν έχουν κανένα φραγμό. Καμία δημοκρατική αγωγή. Καμία πατριωτική ευαισθησία. Κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμένουν στην καρέκλα», σύμφωνα με το newsbeast.gr.

Παράλληλα, στη ΝΔ διαβλέπουν «μεθοδεύσεις διχασμού των Ελλήνων για να διασώσει πολιτικά τον εαυτό του», με τη Συγγρού να εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι «η απολογία του αμετανόητου κ. Τσίπρα όχι μόνο δεν πείθει κανέναν, αλλά προκαλεί την ελληνική κοινωνία».

«Ο άνθρωπος που επέβαλε την υπερφορολόγηση, τα λουκέτα των επιχειρήσεων, που ζημίωσε με την πολιτική του τον ελληνικό λαό και τη χώρα με 100 δισ. ευρώ δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη», σημειώνει η Ν.Δ., καταλογίζοντας στον κ. Τσίπρα ότι «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρει 200 συνένοχους στο εκλογικό σύστημα που θα τον κρατήσει – όπως εκείνος πιστεύει – μέσα στις πολιτικές εξελίξεις».

«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε από αυτήν την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα, καθώς πολύ σύντομα θα αποτελούν παρελθόν», καταλήγει η Συγγρού.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζονται σίγουροι για τη μελλοντική νίκη της δεξιάς παράταξης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση με την πρότασή της για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική επιχειρεί να ανακόψει την πορεία της ΝΔ προς την εξουσία και πιθανότατα και την αυτοδυναμία. «Το πολιτικό προβάδισμά της ΝΔ είναι πολύ ισχυρό. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί ότι η παράταξή μας θα είναι η επόμενη κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της ΚΟ το πρωί της Πέμπτης.

Σε αυτό το πλαίσιο και κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων του στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε το «τυράκι» της μελλοντικής συστράτευσης όλων των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, ως συγκολλητική ουσία για «μπλοκ» απέναντι στον εκλογικό νόμο. Στο ίδιο μήκος κύματος επανέλαβε το αίτημα για την Εξεταστική Επιτροπή για το τρίτο μνημόνιο και το κλείσιμο των τραπεζών, καθώς τα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής έχουν λειτουργήσει συσπειρωτικά μέχρι στιγμής για τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στο γαλάζιο επιτελείο εμφανίζονται σίγουροι ότι ο εκλογικός νόμος δεν θα περάσει με τα 2/3 της Βουλής, δίχως να παραγνωρίζουν ωστόσο ότι οι προσπάθειες και οι τακτικισμοί της κυβέρνησης, όπως με την περίπτωση του ορίου εισόδου στο Κοινοβούλιο ελλοχεύουν κινδύνους.

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ακυρώσουμε τις μεθοδεύσεις και τακτικισμούς της κυβέρνησης. Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές … δεν έχουν κάνεναν φραγμο … κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα».

Παράλληλα, η Συγγρού επιχειρεί να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα τα θέματα Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας, με 17 βουλευτές της ΝΔ να καταθέτουν ερώτηση για την κατάσταση στα Εξάρχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...