Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης και Καμμένου

Να ανοίξει τα αυτιά της και να δώσει το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στους πολίτες καλεί την κυβέρνηση η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Παύλου Μελά.

Στην ανακοίνωσή της η Οργάνωση στρέφει τα βέλη της και κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

«Τώρα είναι η ώρα για την απόδοση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στην κοινωνία των πολιτών. Στην κοινωνία που επωμίσθηκε το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης. H απόδοση των πρώην στρατοπέδων σε αυτήν, είναι ηθικά η ελάχιστη τιμή που της πρέπει. Καλούμε την Κυβέρνηση να ανοίξει τα αφτιά της, να ακούσει και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των πολιτών.

Η επιμονή του Υπουργείου Άμυνας και του ΤΕΘΑ στην εφαρμογή παλιότερης συμφωνίας, για την απόσπαση περίπου 60 στρεμμάτων από την συνολική του έκταση για την οικοδόμησή του με αυξημένο μάλιστα συντελεστή δόμησης, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Διεκδικούμε την πλήρη απόδοση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στους δημότες και την κοινωνία του Δήμου.

Οι δικές μας θέσεις για τα πρώην στρατόπεδα εντός των πόλεων και ειδικότερα για τα στρατόπεδα του Π. Μελά και του Καρατάσιου, είναι:
Απόδοσή τους εξολοκλήρου στις τοπικές κοινωνίες κατά κυριότητα και απαγόρευση κάθε επιπλέον οικοδομικής δραστηριότητας πέρα από την αναγκαία αναπαλαίωση-συντήρηση υπαρχόντων διατηρητέων κτισμάτων.
Δημιουργία πάρκων υψηλής βλάστησης υπερτοπικού χαρακτήρα.
Ήπιες χρήσεις για αναψυχή και πολιτισμό στα υπάρχοντα κτίσματα.
Άμεση χρηματοδότηση από το νέο πρόγραμμα ΣΕΣ/ΕΣΠΑ 2014-2020.
Άμεση κατάργηση του νόμου 2745/99 (νόμος Τσοχατζόπουλου)

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, οι δημοτικές κινήσεις και οι πολίτες που συμμετείχαν διαχρονικά σε αυτές, καθώς και όσοι συμμετέχουν στην σημερινή διοίκηση του Δήμου και διακήρυτταν διαχρονικά τις ίδιες θέσεις, δεν θα υποκύψουν στις αυξανόμενες πιέσεις του ΤΕΘΑ και θα υπερασπιστούν τους κοινούς αυτούς στόχους, για τους οποίους αγωνίστηκαν μέσα από τα κινήματα του Δήμου μας. Καλούμε τους φορείς της πόλης, τις συλλογικότητες, τον Ο.Ρ.Θ., το Τ.Ε.Ε., τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πόλης (Α.Π.Θ., ΠΑ. ΜΑΚ., και Α.Τ.Ε.Ι.), τους βουλευτές της πόλης και τα κόμματα, να συμβάλλουν με τις απόψεις και την αγωνιστικότητα τους, στην δίκαιη διεκδίκηση της πλήρους απόδοσης των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσιου , στο δήμο και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, για τη δημιουργία πνευμόνων πρασίνου και αναψυχής.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά και η διοίκησή του (αντιδήμαρχοι, κ.λ.π), πρέπει να πάρουν άμεσα θέση χωρίς υπεκφυγές και διαδικαστικά κωλύματα. Με ξεκάθαρες συμφωνίες πάνω στο τραπέζι και υποστηρίζοντας τις θέσεις με τις οποίες οι δημότες τους εξέλεξαν και όχι εξαργυρώνοντας την εκλογή τους με κωλοτούμπες για δήθεν ρεαλιστικές προτάσεις και σκοτεινές συμφωνίες.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αγωνιστικά παρόντες για την διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων, απέναντι σε κάθε καταστρατήγηση των στόχων που από κοινού είχαμε βάλει, για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

thestival.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ