Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καραμανλής: Που το πάει ο Αλέξης;

Τα… ρέστα της παίζει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στον εκλογικό νόμο αναζητώντας 200 ψήφους που θα οδηγήσουν στην άμεση εφαρμογή του από την επόμενη κιόλας εκλογική αναμέτρηση, όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr

Στη Νέα Δημοκρατία τονίζουν πως στόχος της κυβέρνησης είναι με το συγκεκριμένο νομοθέτημα να ανακοπεί η άνοδος της και να εμποδιστεί ο σχηματισμός κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ.

Εκτός αυτού όμως ένα από τα χαρτιά που παίζει η κυβέρνηση είναι η πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό. Μάλιστα διαρρέουν ευρέως πως η πρόταση αυτή θα δημιουργήσει προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία καθώς υπονοούν πως θα προτείνουν για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα τον κ. Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης λέει στους συνομιλητές του ότι δεν μπορεί να διαψεύσει (όπως του ζητούν ορισμένοι) τούτο, αφού πρόκειται για διαρροές τις οποίες και αυτός ακούει. Στις συζητήσεις με τους βουλευτές προκύπτει όμως και κάτι άλλο: ότι η πιθανή πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να θεσπίσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος την εκλογή Προέδρου από τη βάση δεν αφορά τον ίδιο, αλλά τον… Αλέξη Τσίπρα που θα ήθελε το 2020 να παίξει και αυτόν τον ρόλο. Και να έχει μάλιστα και αυξημένες αρμοδιότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 «Μείνε μακριά από το παιδί μου», ουρλιάζει έξαλλη η Ηλέκτρα στον Παύλο. Ο Νάσος έχει...