Όξυνση στην πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η φράση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη, ότι «καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Με επιθετικό ύφος ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Σταμάτης αποκάλυψε, θρασύτατα και προκλητικά, την αλήθεια για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να ρίξει “μαύρο” στην ΕΡΤ. Ξέχασαν κιόλας τις δικαιολογίες περί δημοσιονομικών λόγων και αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που είχαν επικαλεστεί το 2013. Όπως δήλωσε ο κ. Σταμάτης, απευθυνόμενος στην κ. Α. Καββαδία, “καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ”. Πρόκειται για την ξεκάθαρη παραδοχή ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας».

Το κυβερνόν κόμμα διερωτάται αν «ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, όταν μιλούν για πλουραλισμό και αντικειμενική ενημέρωση, όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για φίμωση των καναλιών, όταν προασπίζονται, νυχθημερόν, τα δικαιώματα των καναλαρχών, αυτό είναι το όραμά τους για την ελευθερία των ΜΜΕ;» καταλήγοντας ότι «αναμένουμε την επίσημη θέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Εκτός αν το “μαύρο” του κ. Σαμαρά έχει αντικατασταθεί από την σιωπή του κ. Μητσοτάκη».
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top