Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ! Ο Πολάκης παραδέχεται τις αποκαλύψεις για «όργιο» πλαστοπροσωπιών

Στην παραδοχή των οργίων πλαστοπροσωπιών παραχώρησε ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά από σχετική ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, όπως διαβάζουμε στο crashonline.gr.

Συγκεκριμένα το σκάνδαλο αφορά σε ψευδή υποβολή φωτογραφιών της βλάβης των κατακλίσεων ασθενών από μέρους των ιατρών, οι οποίοι είχαν συνταγογραφήσει επιθέματα γι’ αυτούς τους ασθενείς.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο συνταγογράφος ιατρός επισύναπτε στη συνταγή και φωτογραφία της βλάβης, μόνο που η φωτογραφία ήταν ίδια για όλους ή τους περισσότερους ασθενείς και πάντως δεν ήταν πραγματική φωτογραφία της βλάβης του συγκεκριμένου ασθενή αλλά φωτογραφία διαδικτύου.

Ο Αν. Υπουργός διαβεβαίωσε στο Νίκο Νικολόπουλο ότι «το φαινόμενο αυτό ερευνάται από το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Η νέα Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πήρε την πρωτοβουλία να διερευνήσει το φαινόμενο εξαπάτησης του Δημοσίου από επιλήψιμους ιατρούς. Η καταχρηστική συνταγογράφηση άλλωστε δεν είναι φαινόμενο πρόσφατο. Είναι φαινόμενο χρόνιο, είναι σύμπτωμα του νοσηρού υγειονομικού συστήματος που οι προηγούμενες κυβερνήσεις και πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας δείχνουν πως δεν ήθελαν να το θεραπεύσουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ