Την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ να ελιχθεί προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης μέσω του εκλογικού νόμου, διατυπώνουν αρκετοί βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο μεταξύ τους όσο και υπό μορφή πρότασης προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

Θεωρώντας δεδομένο ότι απλή αναλογική δεν μπορεί να υιοθετηθεί σε καμία περίπτωση από τη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει εμμέσως να κάνει άνοιγμα προς τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και τις ευρύτερες δυνάμεις του πολιτικού φάσματος, υποσχόμενος ότι αν η ΝΔ εκλεγεί πρώτο κόμμα στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, τότε θα καταργήσει τον όποιο νόμο ψηφίσουν τώρα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι υποστηρικτές τους.

Με την προγραμματική δέσμευση, ότι για τον σχηματισμό οποιασδήποτε κυβέρνησης συνεργασίας θα υπάρξει πρωτίστως συνεννόηση σχετικώς με το εκλογικό σύστημα που θα είναι πιο αναλογικότερο αλλά δεν θα καταργεί το μπόνους των εδρών (σς μεταξύ 25-35) για το πρώτο κόμμα.

Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι η άποψη χαρακτηρίζεται ισορροπημένη από τους περισσότερους γαλάζιους βουλευτές που βλέπουν με το κιάλι τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις.   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top