Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κουρουμπλής: Η κοινωνία δεν ξαναγυρίζει στους Μητσοτάκηδες, τους έχει ζήσει

Σε επικράτηση σκοπιμοτήτων απέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, το γεγονός ότι δεν συγκεντρώθηκαν 200 ψήφοι κατά τη χθεσινή ψήφιση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για την αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Δυστυχώς, επικράτησαν οι σκοπιμότητες, αλλά ο ελληνικός λαός και κρίση έχει και δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Όλους μας θα μας κρίνει στο τέλος της τετραετίας» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

«Η κυβέρνηση έφερε ένα σχέδιο νόμου, ως όφειλε, με βάση και προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά και την παραδοσιακή θέση της Αριστεράς, διαχρονικά, πάνω στα ζητήματα της απλής αναλογικής. Το έφερε σε έναν ουδέτερο χρόνο, αφότου τελείωσε η αξιολόγηση […] Ξαφνικά θυμήθηκαν (στην αντιπολίτευση) το “σπάσιμο” των περιφερειών. Ξαφνικά θυμήθηκαν τους ομογενείς, τους οποίους θυμούνται κάθε φορά που είναι στην αντιπολίτευση» σχολίασε ο υπουργός, προσθέτοντας πως έως ότου κατατέθηκε το νομοσχέδιο ουδείς από την αντιπολίτευση ή το ΠΑΣΟΚ έκανε νύξη γι αυτά τα ζητήματα.

Χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυκτός» τη βεβαιότητα της Νέας Δημοκρατίας για κατάκτηση της πρωτιάς στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας πως «το τι θα γίνει στο τέλος της τετραετίας εξαρτάται πρωτίστως από εμάς».

Είπε: «Αν εμείς αξιοποιήσουμε όλον αυτόν τον τεράστιο πολιτικό χρόνο, δουλέψουμε σωστά, φέρουμε αποτελέσματα, η κοινωνία δεν ξαναγυρίζει πίσω. Δεν ξαναγυρίζει στους Μητσοτάκηδες, τους έχει ζήσει. Δεν γυρίζει στη Δεξιά, την έχει ζήσει. Και δεν γυρίζει σε όλους αυτούς τους ίδιους που κυβέρνησαν ο καθένας τους ως υπουργοί 15, 20 και πλέον χρόνια».

newsbeast.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ