Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανοικτός πόλεμος κυβέρνησης – δικαιοσύνης! – Σκληρή ανακοίνωση από τους δικαστές – «Κάποιοι επιχειρούν να μας απαξιώσουν»

– Μετωπική σύγκρουση δικαστών – κυβέρνησης για την υπόθεση Siemens
– «Η επιχειρούμενη από πολιτικούς και μη απαξίωση της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
– Το κατώφλι του Αρείου Παγου πέρασε σήμερα το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος για να ζητήσει από την Ξένη Δημητρίου επίσπευση των δικών της Siemens
– Οργσιμένη ανακοίνωση νωρίτερα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρο Ντογιάκο!

Ένας πόλεμος χωρίς προηγούμενο έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και των δικαστών και κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει. Όλα αυτά με αφορμή την αναβολή επ’ αόριστον της εκδίκασης της υπόθεσης του σκανδάλου της Siemens.

Κυβερνητικά στελέχη δείχνουν ευθέως τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ντογιάκο για τις παραλείψεις αλλά και το παλαιό πολιτικό σύστημα που είχε και έχει (;) “πάρε δώσε” με τον γερμανικό κολοσσό, θυμίζοντας τα όσα έχουν πει πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Μαντέλης, Τσουκάτος….), καθώς και τη φυγή από τη χώρα μας κορυφαίων στελεχών της Siemens επί κυβέρνησης ΝΔ. Η στοχοποίηση των δικαστών έχει προκαλέσει την οργή τους.

Πριν από λίγη ώρα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με μια δριμεία ανακοίνωση της κάνει λίγο για επιχειρούμενη απαξίωση της Δικαιοσύνης με αφορμή τα όσα τα τελευταία 24ωρα έχουν ειπωθεί για την υποθεση της Siemens. Αναφέρουν στην ανακοίνωση:

“Η επιχειρούμενη, ευτυχώς από ελάχιστους πολιτικούς και μη, απαξίωση της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της δημοσίως (μέσω των ΜΜΕ κλπ) και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να αμφισβητείται γενικώς και αορίστως η αμεροληψία και η αξιοπιστία της, αφ΄ενός μεν αποτελεί άκρα συκοφαντία κατά της ισότιμης και με ισόκυρης με την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, δικαστικής εξουσίας αφ’ ετέρου δε δημιουργεί στους πολίτες ανασφάλεια χωρίς τουλάχιστον μέχρι στιγμής να γνωρίζουμε τελικά αυτή η συμπεριφορά ποιον εξυπηρετεί.

Εμείς, οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας (κενές οργανικές θέσεις, έλλειψη αναλόγων κτιριακών εγκαταστάσεων, επαρκούς γραμματειακής υποστήριξης, μηχανογραφικής οργάνωσης, μεταφραστικού τμήματος, διερμηνέων, δικαστικής αστυνομίας κλπ) θα συνεχίσουμε, όπως άλλωστε διαχρονικά πράττουμε, έχοντας βεβαίως υποχρέωση προς τούτο, να προσφέρουμε αόκνως τις υπηρεσίες μας στους πολίτες της Χώρας μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πάντοτε σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους Νόμους και προπαντός με τη συνείδησή μας”.

Νωρίτερα, το κατώφλι του Αρείου Παγου πέρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, προκειμένου να επισκεφθεί την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστήριου, Ξένη Δημητρίου και να ζητήσει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (υπόθεση ψηφιακών κέντρων και του πρώην υπουργού, Τάσου Μαντέλη), κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο κ. Παρασκευόπουλος αποχωρώντας από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου δήλωσε: “Υπέβαλα δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση αυτών των υποθέσεων, οι οποίες κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, της κοινωνίας και όλων νομίζω έχουν μία εξαιρετική σημασία και βαρύτητα και γι’ αυτό δικαιολογείται και μία κατ’ εξαίρεση δικονομική πορεία όσον αφορά την ταχύτητα”.

Παράλληλα ωστόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε πως πρόκειται για μία υπόθεση η οποία : “Είναι εξαιρετικά περίπλοκη, έχει πολλές διαστάσεις πέρα από αυτές που έχουν φανεί όχι κοινωνικές-οικονομικές αλλά δικονομικές. Θα μου επιτρέψετε να μην υπεισέλθω σε καμία λεπτομέρεια που έχει σχέση με ζητηματα που αυτή τη στιγμή ερευνώνται, τα οποία θα ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα στα οποία δεν ανήκω εγώ”.

Επιπλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως : “Όλες οι ενέργειες για την επίσπευση που θα μπορούσαν να γίνουν από την πλευρά της Κυβέρνησης έχουν γίνει και η ταχεία εξέλιξη της δίκης είναι κάτι που εύχονται όλοι και ελπιζουμε από εδώ και πέρα να φανεί”.

newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιράν: «Παιδικά παιχνίδια» το πυραυλικό πλήγμα στη βάση του Ισφαχάλ – Δεν κατηγορεί το Ισραήλ

Το Ιράν δεν σχεδιάζει αντίποινα εκτός εάν το Ισραήλ εξαπολύσει επίθεση εναντίον της χώρας. Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην...