Η συζήτηση στη Βουλή για την απλή αναλογική, μπορεί να ήταν χαμηλού επιπέδου, μπορεί να σέρνονταν στα πατώματα, αλλά υπήρξαν και στιγμές λάμψης, στιγμές υψιπετείς, στιγμές παιχνιδιάρικου πνεύματος, ίσως και ολίγον αριστοφανικές.


Να, για παράδειγμα διακρίνω τη σπίθα των ευφυολογημάτων της Φώφης Γεννηματά και ιδιαίτερα εκείνου το φοβερού «παίζετε με την απλή αναλογική, γιατί φοβάστε την απλή λογική», που απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα.

Τι χάρη, πόσο ευφυές και χαριτωμένο το τσιτάτο μέσα στην απλότητά του. Γιατί, για δείτε ποια είναι η διαφορά των δύο. Ένα μικρό “ανά” αφαιρείς και η “αναλογική” γίνεται “λογική”. Το μεγαλείο της απλότητας, που αποκαλύπτει το ταλέντο του καλλιτέχνη.

Πραγματικό λεκτικό έργο τέχνης.

Μόνο που δεν γνωρίζω ποιος συνέλαβε την απλή, αλλά μεγαλοφυή ιδέα. Αν είναι η Φώφη, τότε μπράβο της, έχει στόφα και φλέβα λογοτεχνική, αν ο λογογράφος της, τότε μπράβο στο λογογράφο. Όποιος κι αν είναι πάντως, έχει μπροστά του λαμπρή λογοτεχνική καριέρα…

Κάλχας
newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top