Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τουρισμός στην Τηνο – Τα χωρια της, ακατέργαστα διαμάντια του Αιγαίου

Γραφει η Αντωνια Μπουζα

Πρόκειται για εναν τοπο οπου η άγρια ομορφια συνυπάρχει με το μπλε του ουρανού και της θάλασσας, εκει οπου ψημένοι απο το λιοπύρι ανθρωποι, ψαράδες, γεωργοί και επαγγελματίες καλωσορίζουν τους επισκεπτες, με ενα ζεστό χαμογελο και με διαθεση φιλοξενιας.

Εκει, λιγο πιο μακρια απο την εμφανη και αποκαρδιωτική εμπορευματοποίηση της πιστης που σιγα σιγα απομακρύνει και τους πιο προσηλωμένους προσκυνητές, υπαρχει μια αληθινη Ελλαδα και αληθινοί ανθρωποι.

Η Χωρα της Τηνου ενας τοπος οπου ολοι οι χριστιανοί Ορθόδοξοι εχουν ως αναγκη ψυχης να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν τη σεπτή εικονα της Παναγίας μας, λογω της έντονης επισκεψιμότητας και της οικονομικής πλεονεξίας θα έλεγα, κατατρώει την ιδια της τη σάρκα.

Τι εννοω; Στοίβαζει επισκεπτες σε καταλύματα μειωμένων παροχών, παρέχει ελεγχόμενα μη ποιοτικές υπηρεσιες, με αποτελεσμα η πλεοψηφια των επισκεπτών, να κανει το θρησκευτικό της καθήκον και την επομενη η την ιδια ημερα, να ξαναπαίρνει το δρομο της επιστροφής, χωρις να αναζητησει την ομορφια που κρύβει η ενδοχώρα της Τηνου.

Αυτο ειναι ενα ελλειμμα της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, που για λόγους που δεν εχουν προσδιοριστεί επαρκώς δεν επιθυμούν να ενισχύσουν επικοινωνιακα ολο το νησί της Μεγαλοχαρης και να συμβάλουν στην εξωστρέφεια του τόπου .

Πανέμορφες παραλιες, καταπράσινα χωρια, πολιτισμος, γαστρονομία , θρησκευτικές τοπικές πανηγύρεις που μένουν αξέχαστες στους επισκεπτες, φθηνα και αξιοπρεπή καταλύματα, παραμένουν στο σκοταδι της άγνοιας και της ελλειψης επαρκούς προβολής και ανάδειξης .

Η Χώρα της Τηνου, έχει τα δικα της χαρακτηριστικα που ουδείς αμφισβητεί, εχοντας διαμορφώσει ενα συγκεκριμένης κατευθυνσης τοπικό χρώμα καιτοι χρήζουν βελτίωσης και επαναφοράς στην αυθεντικότητα και την κατανυκτικοτητα, ενω τα πανέμορφα χωρια με τα δικα τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικα, την άγρια ομορφια και τις πολλες τουριστικες δυνατότητες εχουν τα δικα τους, που μαγεύουν κυριολεκτικα τους επισκεπτες.

Ας υπάρξει επιτελους συνδυασμός απο την αυτοδιοίκηση δράσεων προβολής, προώθησης του θρησκευτικού και θεματικού τουρισμού, διεκδίκηση υποδομων πχ βελτίωση δρόμων, διεκδίκηση δημιουργίας αεροδρομιου που θα εκτινάξει την επισκεψιμοτητα απο το εξωτερικο και φυσικα ανάδειξη περιπατητικου τουρισμού κλπ πεδίων θεματικού τουρισμού, που μπορουν να ενισχυσουν σημαντικα την επισκεψιμοτητα .

Ας επικρατήσει η φιλοσοφια της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκεπτες και ας ενδιαφερθεί ολο το νησί για τη συνολική ευμάρεια.ι Η οικονομικη αναπτυξη και ευημερία πρεπει να αφορα ολους και οχι μονο τους λίγους .

Η θρησκευτικότητα που αναβλύζει σε ολο το νησί ειναι το εφαλτήριο αναζήτησης επισκεπτών απο Ορθοδοξες Χωρες που επιθυμούν να βιώσουν την κατάνυξη και την θρηςκευτικη γαλήνη.

Ας απομονωθούν με πρωτοβουλια της αυτοδιοίκησης κυριως του Δημου Τηνου φαινομενα που δυσάρεστουν τους επιςκεπτες και χαλουν την αυθεντικότητα της εικονας του Ιερού νησιού .

Αυτο το καλοκαίρι ας αναζητησουμε την παρθένα ομορφια των χωριών της Τηνου και δεν θα χάσουμε !

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 45 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ που βλέπουμε ατον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 45 Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την Έλσα και την...