Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανοιγμα από ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ με αφορμή τη συζήτηση για τον εκλογικό επιχείρησε τα πρώτα ανοίγματα προς την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, απευθύνοντας έκκληση για συνένωση δυνάμεων, προκειμένου να αποτραπούν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και αναφερόμενος στους εν εξελίξει πολιτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του εκλογικού νόμου, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μεθόδευση, αφού, όπως είπε, «έρχονται να παίξουν με τους θεσμούς για να παραμείνουν στην εξουσία», όπως διαβάζουμε στην imerisia.gr.

Απευθυνόμενος και προς τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τους κάλεσε «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ακυρώσουμε τις μεθοδεύσεις και τακτικισμούς της κυβέρνησης». Έχουμε να κάνουμε, πρόσθεσε «με πολιτικούς αμοραλιστές. Δεν έχουν κανέναν φραγμό. Κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα», και επισήμανε πως είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να μη συγκεντρώσει ο εκλογικός νόμος τις 200 ψήφους, ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές».

Ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης «διαβλέπει την ήττα του και θέλει να εμποδίσει τη ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την κυβέρνηση για αναβάθμιση της δημοκρατίας. Ο εκλογικός νόμος δεν θα περάσει με αυξημένη πλειοψηφία, και η οποιαδήποτε σχετική πλειοψηφία θα ακυρωθεί από την πλειοψηφία της επόμενης Βουλής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε επίσης πως η κυβέρνηση «περιφρονεί τους θεσμούς», αφού όπως σημείωσε «έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν ένα εκλογικό σύστημα που οδηγεί στην ακυβερνησία», ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε “μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση” και το είπε χωρίς αιδώ». Αυτό, υπογράμμισε «είναι και το νόημα της παράκαμψης του ΕΣΡ στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.

Η κυβερνητική μεθόδευση για τη χειραγώγηση της διαδικασίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με ένα διαγωνισμό παρωδία. Αν ο κ. Παππάς θέλει να δείξει στοιχειώδη σεβασμό στους Θεσμούς, οφείλει να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ, για το αν η παράκαμψη του ΕΣΡ είναι σύννομη. Εμείς, θα επαναφέρουμε τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες του ΕΣΡ».

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το εξάμηνο που πέρασε αποδείχθηκε η ανικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει το μνημόνιο που εκείνη υπέγραψε» και υπογράμμισε ότι «τώρα ξεκινάμε να πληρώνουμε τον λογαριασμό της περήφανης διαπραγμάτευσης των κυρίων Τσίπρα και Βαρουφάκη, αλλά και τον λογαριασμό της αέναης διαπραγμάτευσης του κ. Τσακαλώτου».

Η κυβέρνηση, σημείωσε, «εφαρμόζει μέτρα άνω των 9 δισ. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι νιώθουν στην τσέπη τους το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κανείς δεν υποχρέωσε την κυβέρνηση να πάρει αυτά τα μέτρα, μόνη της τα πήρε από ιδεοληψία». Ασκούμε, πρόσθεσε «σκληρή αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται με πλειοδοσία υποσχέσεων, αλλά με μία συμφωνία αλήθειας. Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει και το πολιτικό προβάδισμα της ΝΔ είναι ισχυρό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ