Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τηλεοπτικές άδειες: θυμήθηκαν το ΕΣΡ για να… βγάλει τα κάστανα!

Προκειμένου να αποφύγουν τις πολλές αντιδικίες αλλά και για να έχουν στη «φαρέτρα» τους για τις δικαστικές μάχες το επιχείρημα της προσπάθειας των νομίμων ενεργειών η κυβέρνηση αναθερμαίνει το θέμα της ανασύστασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στη Διάσκεψη των Προέδρων, μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να επιχειρήσουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει να βάλει στο παιχνίδι το ΕΣΡ προκειμένου, όπως λέει ο λαός «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» ή μάλλον την… καυτή πατάτα, αφού η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται χωρίς -όπως επιβάλλεται- την εποπτεία της αρμόδιας Αρχής.

Έτσι έστω και καθυστερημένα λοιπόν η κυβέρνηση θέλει είτε να υπάρξει το ΕΣΡ για να εγκρίνει κι επίσημα τις αποφάσεις που θα ληφθούν, είτε να έχει νομικό επιχείρημα ότι προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε…!

newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...