Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση στελεχών της Δημοκρατικής Ευθύνης με τον Γιάννη Μπουτάρη

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση στελεχών της Δημοκρατικής Ευθύνης με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη.
Ο κ. Μπουτάρης μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε ότι « Ο κ. Θεοχάρης μας ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Ευθύνης και τις προτάσεις που έχει για την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα. Οι προτάσεις τους είναι πολύ ουσιαστικές και μας βρίσκουναπόλυτα σύμφωνους. Όλοι παλεύουμε για τον ίδιο σκοπό. Πως θα βελτιωθούν τα πράγματα».
Ο Χάρης Θεοχάρης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του από τη συνομιλία με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι «Είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε στον κ. Μπουτάρη τα ζητήματα που η Δημοκρατική Ευθύνη βλέπει ως κομβικά για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και το τι πρέπει να γίνει ώστε να φύγει η χώρα από την κρίση στην οποία βρίσκεται εδώ και επτά χρόνια Πρόσθεσε δε ότι «Ήρθαμε και για να ακούσουμε. Ο Δήμαρχος μας είπε τα προβλήματα του Δήμου ξεκινώντας από το τρέχον ζήτημα που ανέκυψε με το ΑΠΘ και αναφέρθηκε συνολικά σε θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία πρέπει επιτέλους να χειραφετηθεί. Του δώσαμε το πρόγραμμά μας και συζητήσαμε για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση που χρειάζεται προκειμένου να δώσουμε φτερά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρέπει η ΤΑ να έχει οικονομική αυτοτέλεια για να μπορέσει να παρέχει όλες τις υπηρεσίες που πρέπει στους πολίτες».
Παράλληλα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να εκτονωθεί η κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αφορμή τους αλληλέγγυους και τους πρόσφυγες που διοργάνωσαν την εκδήλωση NO BORDERS.
«Ειδικά σε θέματα του Πανεπιστημίου, αυτή η περίφημη πιπίλα του ασύλου καλά κρατεί. Άσυλο δεν θα πει ανομία. Ένας από τους λόγους που ήρθαν οι NO BORDERS στην Ελλάδα για να κάνουν αυτή την ιστορία στον πανεπιστημιακό χώρο που είναι ο πιο οργανωμένος στην Ελλάδα είναι γιατί η ανομία είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.
Ο κ. Θεοχάρης ερωτηθείς αν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημάρχου για το 2019 απάντησε «Aυτό θα το συζητήσουμε μαζί του όταν τα συλλογικά όργανα της Δημοκρατικής Ευθύνης συγκροτηθούν. Προς το παρόν διαπιστώνουμε ότι είναι ένας άνθρωπος πολύ κοντά στις σκέψεις, τις ιδέες και τις απόψεις που εκφέρει η Δημοκρατική Ευθύνη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ