Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η λογοκλοπή πάει σύννεφο…

Αρκετοί από το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό όταν λάνσαρε στην ομιλία του για την αναθεώρηση του Συντάγματος το σύνθημα «Από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό» ότι επιχειρεί με την φράση αυτή να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας όταν… δανειζόταν την φράση αυτή είχε κατά νου τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο έχει «μιμηθεί» ουκ ολίγες φορές.

Τα πράγματα στην θέση τους όμως έβαλε ο «γαλάζιος» βουλευτής Κ. Τζαβάρας, ο οποίος ανεβαίνοντας στη Βουλή ανέφερε ότι: «Ο Παπανδρέου έκανε λογοκλοπή από τον… Αβραάμ Λίνκολν», αφήνοντας τους όλους άφωνους. Μάλιστα, ο ίδιος δεν έμεινε εκεί αφού επιχειρηματολόγησε με στοιχεία Στις 19 Νοεμβρίου 1863 ώρα 4 το απόγευμα το είπε πρώτος ο Αβραάμ Λίνκολν, εγκαινιάζοντας το εθνικό νεκροταφείο Γκέντισμπεργκ, όπου έγινε η πιο καθοριστική και πιο φονική μάχη του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, στην οποία νίκησαν οι Βόρειοι (ή «Ενωσιακοί»).

Εάν λοιπόν δεν γνωρίζεις και Ιστορία όταν «κλέβεις φράσεις» πέφτεις… σε γκάφα. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι έπαθε και ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας αυτό το σύνθημα και νομίζοντας ότι το πήρε από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Όμως, ο Λίνκολν εξήγησε την έννοιά του λέγοντας ότι η διακυβέρνηση του λαού από τον λαό για τον λαό θα πρέπει να παραπέμπει στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία και όχι στην άμεση.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι της έκλεψε το σύνθημα «Νέα Μεταπολίτευση», όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 45 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ που βλέπουμε ατον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 45 Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την Έλσα και την...