Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΝΦΙΑ: Τον Αύγουστο η πρώτη…λυπητερή

Τα ειδοποιητήρια για να προσέλθουν το ταμείο και να πληρώσουν τον άδικο και ληστρικό ΕΝΦΙΑ θα λάβουν εντός του Αυγούστου 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, έως το τέλος Ιουλίου θα έχει εκκαθαριστεί σχεδόν το σύνολο των ειδοποιητηρίων του ΕΝΦΙΑ και έτσι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει αν πληρώσουν την πρώτη δόση στο τέλος του Αυγούστου.

Ο φόρος τελικά θα εξοφληθεί σε πέντε δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι η πληροφορία πως θα πληρωνόταν σε τέσσερις δόσεις είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι το 2017 θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και θα προσδιορίζεται με βάση τις εμπορικές τιμές και όχι τις αντικειμενικές αξίες».

Ο άδικος φόρος παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο διατηρήθηκε αλλά και θα είναι αυξημένος για πολλές κατηγορίες ιδιοκτητών.

Ιδιαίτερη μεγάλη θα είναι η επιβάρυνση για τις εταιρίες που κατέχουν ακίνητα. Η αύξηση θα είναι σημαντική επίσης για όσους έχουν ακίνητη περιουσία που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

newsbomb.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ