Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανακατεύει την τράπουλα ο Κυριάκος – Ετοιμάζει «ομάδες κρούσης» για τα πάνελ

«Ομάδες κρούσης» ενόψει φθινοπώρου ετοιμάζει η Συγγρού, αφού αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως την ηγετική ομάδα είναι οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος να βγάζουν ενιαία γραμμή στα τηλεοπτικά πάνελ, όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr

Άλλωστε, από την αρχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό που ήθελε είναι να βγουν μπροστά και νέα πρόσωπα που θα εκφράζουν τη ΝΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη έγινε μια πρώτη επιλογή προσώπων που συνδυάζουν φρεσκάδα και εμπειρία, για να εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ΝΔ στις τηλεοπτικές μάχες.

Ήδη μέσα στην εβδομάδα κάθισαν, μεταξύ άλλων, στα θρανία ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας, ο βουλευτής Α΄ Αθηνών Βασίλης Κικίλιας, η βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή, ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης και οι βουλευτές Επικρατείας Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου.

Και «γαλάζια» στελέχη

Πέρα από βουλευτές, σε αυτά τα σεμινάρια πήραν μέρος και «γαλάζια» στελέχη, όπως ο επικεφαλής της Νεολαίας του ΕΛΚ και σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η διευθύντρια της Γραμματείας Κυβερνητικού Προγράμματος Σοφία Ζαχαράκη.

Εκεί ο γνωστός πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανάπτυξε τα ποιοτικά δημοσκοπικά ευρήματα και το πώς πρέπει να πορευθεί το επόμενο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι νέοι και οι γυναίκες Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ΝΔ έχει ανοίξει κατά πολύ την «ψαλίδα» σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ίδια ώρα φαίνεται να υστερεί στους νέους και στις γυναίκες. Και για τον λόγο αυτόν, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εκδηλώσεις και για αυτά τα δύο «target groups», ενώ στη Συγγρού ήδη έχουν τοποθετηθεί εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου σε κομβικά πόστα και θα υπάρξει και συνέχεια. Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δίνει μεγάλη σημασία στους νέους και στις γυναίκες και δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο το γεγονός πως από την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών το επιτελείο του είχε νέους ανθρώπους και των δύο φύλων.

Πάντως, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε πως η ΝΔ θα πρέπει να έρθει πιο κοντά και με τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, από τα οποία απομακρύνθηκε τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε και ο πρόεδρος του κόμματος περιοδεύει σε γειτονιές της Αττικής και του Πειραιά, όπως το Περιστέρι, το Κερατσίνι, το Μενίδι, ενώ θα ακολουθήσουν και κλιμάκια με βουλευτές.

Απέναντι στον εκλογικό νόμο

Όσον αφορά τη γραμμή του κόμματος σε θέματα επικαιρότητας, ξεκαθαρίστηκε ότι η ΝΔ είναι απέναντι στον εκλογικό νόμο και στην απλή αναλογική που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, αφού με αυτόν τον τρόπο θα έρθει η «ιταλοποίηση» του πολιτικού σκηνικού και δεν θα υπάρχουν κυβερνήσεις σταθερότητας. Ακόμα, όσον αφορά την Εξεταστική για το 3ο μνημόνιο, την οποία ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση και επανάλαβε το αίτημα αυτό και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ από τη Φραγκφούρτη μέσα στην εβδομάδα, η Συγγρού επαναλαμβάνει ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια.

«Στόχος μας δεν είναι να πάρουμε ρεβάνς, αλλά να ειπωθεί η αλήθεια, ώστε οι Έλληνες να γνωρίζουν πραγματικά το τι έγινε και φτάσαμε έως το 3ο μνημόνιο», όπως αναφέρθηκε στην κλειστή σύσκεψη με τους βουλευτές και τα στελέχη. Πάντως, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στα μεγάλα θέματα τη «γραμμή» τη δίνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς σε πολλές περιπτώσεις βγαίνει ο ίδιος και κάνει δημόσιες παρεμβάσεις, δίνοντας και το στίγμα του κόμματος. Η Συγγρού επιδιώκει όχι μόνο να υπάρχει ενιαία γραμμή στα θέματα της καθημερινότητας, αλλά να μπορεί κιόλας να την περνάει προς τα έξω. Για τον λόγο αυτόν έγινε και η πρώτη συγκέντρωση-ενημέρωση μέσα στην εβδομάδα με τα συγκεκριμένα πρόσωπα, που το επόμενο διάστημα ουσιαστικά θα αποτελέσουν και την «ομάδα κρούσης» στα τηλεοπτικά παράθυρα. Μάλιστα, όπως ενημερώνεται το «Π», από αυτά τα σεμινάρια πέρασμα έκανε και γνωστός δημοσιογράφος το απόγευμα της Τετάρτης, όπου ανέπτυξε το τεχνικό κομμάτι.

Μάλιστα, ενημέρωσε τους βουλευτές και τα «γαλάζια» στελέχη για το πώς πρέπει να είναι η συνολική τους παρουσία στις εκπομπές στις οποίες θα δίνουν το «παρών» ή ακόμα και στα ραδιόφωνα που θα παρεμβαίνουν.

Σε κάθε περίπτωση, η Συγγρού δίνει μεγάλος βάρος στη μάχη της επικοινωνίας, αφού γνωρίζει πολύ καλά πως η ενιαία στάση των στελεχών της θα βοηθήσει στο να περάσει ακόμα καλύτερα το μήνυμα που εκπέμπει ή θέλει να εκπέμψει στην κοινωνία και στους πολίτες. «Ομάδες κρούσης» για τα τηλεοπτικά πάνελ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να βγουν μπροστά νέα πρόσωπα, με εμπειρία, που θα εκφράζουν τη ΝΔ και θα δώσουν τη «μάχη» με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ