«Μακριά και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη ΝΔ» υποστηρίζει ότι βρίσκεται η «Δημοκρατική Ευθύνη», ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και συμπληρώνει «πιστεύουμε ότι τα υπάρχοντα κόμματα χρειάζονται ανανέωση ιδεών, νοοτροπιών, κουλτούρας και πολιτικού προσωπικού... Η προσπάθειά μας είναι πρωτίστως ανανεωτική και μετά ενωτική».

«Η προσπάθεια να με εντάξουν πότε στη ΝΔ και πότε στη συζήτηση για την Kεντροαριστερά, είτε οπουδήποτε αλλού -ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ έχω ακούσει να με τοποθετούν-, είναι παρωχημένη και κυρίως δεν ενδιαφέρει κανέναν. Η χώρα μας έχει ουσιαστικά προβλήματα και απαιτούνται ολοκληρωμένες και αξιόπιστες προστάσεις για την αντιμετώπισή τους. Σε αυτό προσπαθούμε ως Δημοκρατική Ευθύνη να συμβάλουμε, γιατί πιστεύουμε ότι αυτή ο καταστροφική πορεία που έχουμε μπει εδώ και πολύ καιρό, πρέπει επιτέλους να σταματήσει» αναφέρει ο κ. Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης που πρόσφατα παρουσίασε τον νέο κομματικό σχηματισμό, υπεραμύνεται της απόφασής του να μην ψηφίσει τον εκλογικό νόμο που έφερε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι «το να ψηφίσουμε την απλή αναλογική εν μέσω κρίσης, και χωρίς αυτό να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας, είναι πρακτικά καταστροφικό».

Εκτιμά ότι «μόνο η πλήρης διάκριση των εξουσιών μέσω μιας παραλλαγής ενός προεδρικού συστήματος μπορεί να δώσει μόνιμη λύση στα θεσμικά ζητήματα της χώρας».

Χαρακτηρίζει αρχηγοκεντρικό μικρό κόμμα το Ποτάμι, τονίζοντας ότι σημασία για ένα κόμμα έχει κυρίως το πρόγραμμα και ότι «το Ποτάμι ήρθε να ντύσει ιδεολογικά την απαξίωση της πολιτικής, λέγοντας ότι σημασία έχουν τα πρόσωπα και όχι οι πολιτικές».

in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top