Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εύα Καϊλή: Κλείνουν πολλές επιχειρήσεις με την υπερφορολόγηση αλλά δεν νοιάζει την κυβέρνηση – Τα δύσκολα δεν πέρασαν, είναι μπροστά μας

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ART 90,6 FM και στο Λάζο Μαντίκο έδωσε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή
“Tο μείγμα πολιτικής που έχει επιλέξει η νυν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υπερφορολογεί τις επιχειρήσεις, να προκαταβάλεις φόρους και να βλέπουμε χρεοκοπίες μεγάλων εταιρειών, οικογενειακών επιχειρήσεων και έντιμων ανθρώπων οι οποίοι έδιναν δουλειά σε έλληνες πολίτες, αυτό είναι κάτι που δεν απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Αυτό είναι που διώχνει τις επενδύσεις” ανέφερε για την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στον ιδιωτικό τομέα

ενώ καυτηρίασε το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μόλις για 45εκ αντί για 300εκ πριν δυο με τρία χρόνια που οι νυν κυβερνώντες κατηγορούσαν την τότε κυβέρνηση για προδοσία.

Στο θέμα των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών η Εύα Καϊλή επισήμανε τη στοχοποίηση του MEGA Channel από την κυβέρνηση για να “πουλήσει” ένα αφήγημα εναντίον της διαπλοκής και τόνισε πως δεν είναι δυνατόν  “όταν υπάρχει δυνατότητα να δοθούν τηλεοπτικές άδειες και κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις δεν μπορείς να περιορίζεις τον αριθμό εκείνων που θα μπορέσουν να επωφεληθούν. Είναι ενάντια σε κάθε Ευρωπαϊκό Δίκαιο για την ελευθερία του λόγου και για την Ελευθερία έκφρασης και για την παροχή υπηρεσιών.”

Αναλυτικά η συνεντεύξη:

Για Πραξικόπημα στην Τουρκία:
«Με την παγκοσμιοποίηση και την ανάπτυξη της τεχνολογίας ζούμε τα γεγονότα κάθε στιγμή. Πρώτη φορά είδαμε μια απόπειρα πραξικοπήματος σχεδόν ζωντανά ο κάθε ένας στο σπίτι του. Σε κάθε πραξικόπημα οι γειτονικές χώρες επηρεάζονται, γιατί προσπαθεί η χώρα να βρει έναν κοινό εχθρό δεν θα ήταν καλή εξέλιξη για την Ελλάδα αν γινόταν όλο αυτό. Για την ίδια τη χώρα η προσπάθεια ανατροπής ενός εκλεγμένου ηγέτη με τα καλά του, αλλά και με τα αρνητικά του. Πραγματικά θα είχε πολλές επιπτώσεις και θα δημιουργούσε πάρα πολλά προβλήματα και εξελίξεις στην περιοχή. Ας μην ξεχνάμε οπουδήποτε έγινε η ίδια απόπειρα πραξικοπήματος δημιουργήθηκαν μετά γεγονότα που επιδεινώσουν την κατάσταση αντί να την βελτιώσουν, οπότε έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα. Οπότε αν υπάρξει ηρεμία στη χώρα; Να σας πω με αυτό που συνέβη η καλή πλευρά θα είναι ότι μάλλον το πραξικόπημα από τους στρατιωτικούς μάλλον δεν θα ξανά υπάρξει τέτοια απόπειρα, άλλωστε έχουν περάσει από το 1997 σχεδόν 20 χρόνια για να έχουμε κάτι τέτοιο παρά μόνο σε πολύ μικρή κλίμακα. Από την άλλη η Τουρκία με την Ευρώπη είχανε στο τραπέζι για διάλογο αρκετά ζητήματα που υπάρχει μια συνεννόηση με πολλά προβλήματα. Με έναν άνθρωπο οποίος είναι αυταρχικός στο εσωτερικό, όπου η Ελευθερία του λόγου δεν είναι και το πιο εύκολο στην Τουρκία. Νομίζω ότι καμία φορά η μοίρα πως τα φέρνει να είναι η Ελευθερία του λόγου και τα social media που ήθελε να καταργήσει ήταν εκείνα που τον έσωσαν καθώς έκανε έκκληση στους πολίτες μέσω αυτών να προστατέψουν εκείνον και τη χώρα τους και αυτό μέσα σε δευτερόλεπτα μεταδόθηκε παντού και αυτό νομίζω είναι που απέτρεψε και τα χειρότερα»

Για κατηγορία τουρκικής διπλωματίας ότι το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενθαρρύνει την τρομοκρατία επιτρέποντας να γίνει η έκθεση «Η Ροζαβά στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο»:
«Κοιτάξτε είναι ένα ζήτημα που είναι πολύ μικρό μπροστά στην όλη κατάσταση. Η Τουρκία με τους Κούρδους έχει αυξήσει την ένταση και αυτό ήταν κάτι που ανησυχεί την Ευρώπη η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία και την διπλωματία και φυσικά κάποιες λύσεις στις σχέσεις σε πάρα πολλά επίπεδα. Από την άλλη καταλαβαίνει κανείς ότι οι Κούρδοι έχουν μεγάλη υποστήριξη στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και αυτοί δίνουν τον δικό τους αγώνα. Η Τουρκία έχει αρκετά ανοιχτά μέτωπα και είναι λογικό με οποιαδήποτε αφορμή να προσπαθεί να δείξει την δική της πλευρά, να την ισχυροποιήσει πιο πολύ απευθυνόμενη στο εσωτερικό της χώρας. Θέλω να πιστεύω ότι με το πραξικόπημα αυτό θα προσπαθήσει να δημιουργήσει αυτό που ζητήσατε προηγουμένως ηρεμία. Το πραξικόπημα δεν νομίζω ότι θα βγάλει πιο ισχυρό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ίσως το εσωτερικό της χώρας να του δώσει πλέον ένα περιθώριο να κινηθεί ώστε να νιώσει πιο ασφαλής και αυτό εύχομαι να χειριστεί πιο μεγαλόψυχα άλλα ζητήματα. Να επιτρέψει και στους δημοσιογράφους τις ελευθερίες, να σταματήσει να είναι φοβικός απέναντι στην ελευθερία και τη δημοκρατία και στα μέτωπα που έχει αφήσει ανοιχτά. Είναι μια μεγάλη χώρα με πολλές ιδιαιτερότητες και με το θρησκευτικό στοιχείο πάρα πολύ έντονο που δημιουργεί και άλλα ζητήματα που δεν τα αντιλαμβανόμαστε εύκολα»

Για προσφυγικό:
«Το προσφυγικό είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να σταματήσει από την μια ημέρα στην άλλη, όσο η πηγή του προβλήματος παραμένει αλλά να σας πω ότι έχουν μειωθεί οι ροές και φαίνεται ότι η συμφωνία που έχει γίνει έχει αποδώσει. Έχουν μειωθεί, έχουν εγκλωβιστεί φυσικά πολλοί άνθρωποι στη χώρα μας και στην Ιταλία αλλά απο την άλλη φαίνεται ότι έγιναν – αν και κάπως αργά -σωστές κινήσεις. Η παρουσία του ΝΑΤΟ και της Frontex στα θαλάσσια σύνορα μας, έχει δώσει το σήμα στην Τουρκία ότι δεν θα είναι εύκολη πια αυτή η διαδρομή. Η Τουρκία επειδή έχει πάρει και τη χρηματοδότηση για να κρατήσει και να χτίσει δομές να μην αφήσει να δημιουργούνται αυτές οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη. Φαίνεται ότι έχει κάνει κάπου βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, από την άλλη η επέμβαση της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας εναντίον του ISIS στην περιοχή της Συρίας φαίνεται ότι έχουν σταματήσει την εξάπλωση του ISIS και αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει τις ροές – δεν θα έλεγα ότι τις μείωσε – και ίσως και δίνει μια προοπτική στους ανθρώπους να ζουν σε κάποια χρόνια ότι θα επανέλθει η ειρήνη στην περιοχή»

Αν παραμένει στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρωτεύον θέμα το προσφυγικό:
«Παραμένει στην ατζέντα το προσφυγικό, αλλά δεν είναι το πρώτο θέμα»

Για Brexit:
«Το πρώτο θέμα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτή τη στιγμή είναι το Brexit. Είναι αυτό που απασχολεί όλες τις συνεδριάσεις καθώς γνωρίζετε ότι 28 κράτη-μέλη παίρνουν τις αποφάσεις. Όταν ένα κράτος είναι σε έξοδο από την Ένωση αυτή, όλες οι διαδικασίες που πρέπει να κινηθούν, οι αλλαγές των συνθηκών, των νομοθεσιών, των συμφωνιών, των εμπορικών συναλλαγών θα πρέπει να επανεξετασθούν και αυτό έχει γίνει πια το πρώτο θέμα στην ατζέντα καθώς είχαμε εξαιρετικά σημαντικές συμφωνίες οπως με την Αμερική, τον Καναδά, την Αφρική και άλλες χώρες της Ασίας και αυτές θα πρέπει πλέον να προσαρμοστούν στα νέα πλέον δεδομένα»

«Η διαδικασία του Brexit θα πάρει τουλάχιστον δυο τρία χρόνια. Θα ολοκληρώσουν λοιπόν τη θητεία τους οι νυν Ευρωβουλευτές της Βρετανίας και στην επόμενη δεν θα μπορέσει πια να εκπροσωπηθεί η Βρετανία. Εκτός αν η κίνηση που έκανε η Τερέζα Μέη η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας να φανεί έξυπνη και να είναι οι συνθήκες τέτοιες που είτε να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις των ανθρώπων που ηγήθηκαν του Brexit του Μπόρις Τζονσον και της παρέας αυτής και μπορεί να ζητηθούν εκλογές και εκεί να τεθεί ξανά ζήτημα επιβεβαίωσης η μη του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Το προσπαθούν! Η ίδια Τερέζα Μέη ήταν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. Η Ευρώπη παραμένει μια ισχυρή συμμαχία, η Βρετανία παραμένει μια ισχυροί χώρα νομίζω ότι μετά από κάποια χρόνια δυσκολιών και πάλι θα βρεθεί ένας τρόπος να πάμε μπροστά»

Για ελληνικό δημοψήφισμα:
«Το ερώτημα του δικού μας δημοψηφίσματος ήταν ρητορικό. Το ερώτημα ήταν σας αρέσει η συμφωνία ή αν θα θέλατε μια καλύτερη. Και εγώ θα ήθελα μια καλύτερη συμφωνία να πω την αλήθεια, αλλά δεν ήταν η καλύτερη. Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν ότι προσπάθησε, τώρα αν αυτό ήταν αρκετό στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετό και ούτε αξίζει στους Έλληνες πολίτες μετά από τόσα που πέρασαν, την περιπέτεια αυτή. Μια ισχνή πλειοψηφία κυβερνητική να υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών της και να στέλνει μισό εκατομμύριο νέους έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό»

Αν είμαστε σε τροχιά ανάπτυξης ή ύφεσης και αν έχουν περάσει τα δύσκολα για την χώρα μας:
«Αυτό που πέρασε και εύχομαι να μην επιστρέψει ποτέ είναι η κρίση για ένα grexit. Η έξοδο δηλαδή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Τουλάχιστον αν δεν συμβεί κάποιο ατύχημα. Κάποια πολιτική παράταξη να θέλει κάτι τέτοιο. Αυτό είναι το σημαντικό, αυτό έμεινε πίσω. Τα δύσκολα δεν πέρασαν, είναι μπροστά μας. Για άλλη μια φορά καθώς μια χώρα που επιβαρύνθηκε με μια διαπραγμάτευση που κόστισε 100.000.000€ δεν μπορεί κάνεις να ισχυριστεί ότι τα πράγματα είναι καλύτερα, ούτε ο πρωθυπουργός. Απορώ πραγματικά πως ο πρωθυπουργός επιμένει και προσπαθεί να βρει ένα τρόπο επικοινωνιακό να δείξει ότι είναι ευχαριστημένος για τη διαπραγμάτευση, είναι σίγουρα ευχαριστημένος για την παραμονή του στην εξουσία και κατάφερε να μην ζήσει αυτό που ζει η Βρετανία αυτή τη στιγμή»

«Από την άλλη για να έρθει ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία στην κυβέρνηση. Αξιοπιστία δεν υπάρχει γιατί δεν είναι φιλική ως προς τις επιχειρήσεις. Αυτό νομίζω είναι ένα δομικό θέμα για αυτό το σχήμα. Δηλαδή όταν ο άλλος γνωρίζει ότι είσαι επιθετικός προς τις ιδιωτικές επενδύσεις είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιλέξει μια επιχείρηση να έρθει εδώ έχοντας την ανασφάλεια και τη φορολογική, αλλά και την πολιτική»

Για την «ισορροπία» στην ελληνική αγορά και τα απανωτά «κανόνια»:
«Η Ευρώπη εφάρμοσε ένα μοντέλο που για εμένα δεν υπήρχε λόγος να πέσει τέτοιο βάρος στους πολίτες. Δηλαδή να μεταφερθεί το βάρος από τις τράπεζες στους πολίτες. Υπήρχαν και άλλοι δρόμοι, διαδικασίες πιο ήπιες. Ώστε να μην δημιουργηθεί και αυτό το κίνημα του Ευρωσκεπτικισμού που οδήγησε και την Βρετανία άλλωστε στην έξοδο. Επειδή σε κάποιες όμως χώρες το πρόγραμμα βγήκε, άσχετα αν σε κάποιες χώρες τα νούμερα είναι λίγο πάνω, λίγο κάτω και συνεχίζουν να πιέζουν αυτές τις χώρες. Επειδή το πρόγραμμα βγήκε να σας πω για παράδειγμα στην Κύπρο. Που με αξιοπρέπεια και δουλεία κατάφεραν πολύ γρήγορα να πάνε στην επόμενη μέρα και οι πολίτες με σεβασμό και ομοψυχία. Είναι κάτι στην δική μας χώρα που δεν είδαμε δυστυχώς γιατί υπήρχαν δυνάμεις που δεν σεβάστηκαν την προσπάθεια που έγινε για να μάθουμε από την κρίση αυτή και τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση ουσιαστικά, άρα για να είναι η Ελλάδα μια ξεχωριστή περίπτωση πλέον η οποία και δεν μπορεί να κερδίσει μεγαλύτερη υποστήριξη στο εξωτερικό. Έχει υποστήριξη, δηλαδή η Ελλάδα παραμένει και στην Ευρώπη και συναποφασίζει, από την άλλη το μείγμα πολιτικής που έχει επιλέξει η νυν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υπέρ φορολογεί τις επιχειρήσεις, να προκαταβάλεις φόρους και να βλέπουμε χρεοκοπίες μεγάλων εταιρειών, οικογενειακών επιχειρήσεων και έντιμων ανθρώπων οι οποίοι έδιναν δουλειά σε έλληνες πολίτες, αυτό είναι κάτι που δεν απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Αυτό είναι που διώχνει τις επενδύσεις…»

Για εκλογικό νόμο:
«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι τον εκλογικό νόμο τον αλλάζει αυτός που είναι κυβέρνηση. Οπότε βλέποντας τι θα του συμβεί στο μέλλον κάνει αυτό που τον συμφέρει. Σίγουρα θα πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, να υπάρχει ένας σταθερός νόμος με πενταετείες, με ξεκάθαρες κυβερνήσεις, με κανόνες. Το οποίο δυστυχώς δεν βλέπω να επιτυγχάνεται με την απλή αναλογική κάτι που δεν νομίζω να συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη τουλάχιστον. Θα έπρεπε να υπήρχε μια μικρή ενίσχυση στο πρώτο η στο δεύτερο κόμμα για να μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση για να μην υπάρχει το φαινόμενο της ακυβερνησίας ή να προβλέπεται μια λύση σε περίπτωση ακυβερνησίας. Δεν μπορεί κανείς ούτε να ορίζει η Χρυσή αυγή για παράδειγμα αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε μπορεί να ζητά να αθροίζονται δέκα ιδεολογίες για να μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση. Θα πρέπει να υπάρχει μια συμφωνία, μια κοινή γραμμή στα εθνικά ζητήματα. Να προχωράμε, γιατί στην περίπτωση που θα έχουμε ακυβερνησία και το κράτος μας δεν λειτουργεί επαρκώς σε αυτά που σας είπα κινδυνεύουμε να περάσουμε μια κρίση που θα είναι ατέλειωτη. Που ελπίζω να μην διώξει και τους υπόλοιπους που έμειναν στη χώρα αυτή και το παλεύουν. Οι τελευταίοι νέοι που έμειναν στην Ελλάδα είναι οι ήρωες, που προσπαθούν μέσω της μικρής τους επιχείρησης στη χώρα αυτή να επιβιώσουν»

Τι συμβουλεύει τους νέους που τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας:
«Αν μου την κάνατε την ερώτηση αυτή πριν από έξι εφτά χρόνια θα σας έλεγα να μείνουν να στηρίξουν τη χώρα τους. Εδώ σπούδασαν, στη χώρα τους πρέπει να χτίσουν, εδώ πρέπει να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες τους. Αυτή τη στιγμή που καταλαβαίνω ένας άνθρωπος δημιουργικός στην καλύτερη του περίοδο, εκεί που θα πρέπει να μπορεί το κράτος να τον βοηθάει και να χτίσει. Εγκλωβίζεται σε μια γραφειοκρατία και ένα εκδικητικού κράτος απέναντι σε οτιδήποτε δημιουργικό. Άρα εγώ για εμένα θα μιλήσω ειλικρινά και δεν μπορώ να μιλήσω ως πολιτικός. Ως πολιτικός θα σας πω ναι μείνετε εδώ και θα το παλέψουμε μαζί. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Όσοι αντέχουν να μείνουν και να προσπαθήσουν να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο στην πατρίδα μας. Οι πρόγονοι μας άφησαν δημοκρατία, Ελευθερία και τα αγαθά που έχουμε όλοι κτίσει. Έχει χυθεί πολύ αίμα στην Ευρώπη για αυτά που σήμερα έχουμε. Το παλεύουμε και δεν εγκαταλείπουμε την χώρα μας στα δύσκολα. Δεν θεωρείτε για εμένα μετανάστευση να είμαι στις Βρυξέλλες, επιστρέφω κάθε εβδομάδα στη χώρα μου. Το να κινήσε σε ένα επαγγελματικό πεδίο στην Ευρώπη, είναι τα οφέλη της ΕΕ. Όταν οι νέοι δεν συμμετέχουν στις εξελίξεις, στις ψηφοφορίες για το δικό τους μέλλον. Όταν οι καλύτεροι μας επιστήμονες φεύγουν στο εξωτερικό, πως θα αλλάξει αυτή η χώρα;»

Πότε θα απαλλαχθεί η Ελλάδα από τα capital Controls:
«Η Ελλάδα μέχρι να τελειώσει και την επόμενη αξιολόγηση δεν βλέπω να μας απαλλάσσουν από τα capital controls γιατί η κυβέρνηση έχει τις ανασφάλειες της. Δεν βλέπει την ανάπτυξη που υποσχέθηκε, τους επενδυτές που έβλεπε να έρχονται, μετά την τελευταία αξιολόγηση δεν τους βλέπουμε να είναι στη γραμμή. Ξεπουλήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45εκ αντί για 300εκ πριν δυο με τρία χρόνια που κατηγορηθήκαμε ως προδότες όλο το πολιτικό σκηνικό. Όλο αυτό που έγινε με τις τράπεζες και τις περιουσίες των Ελλήνων λέγεται ξεπούλημα και την ανακεφαλαιοποίηση αλλά και αυτό που γίνεται με την δημόσια περιουσία»

«30.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει φέτος και μόλις 10.000 να ανοίγουν. Μιλάμε για ένα τεράστιο αριθμό όπως καταλαβαίνετε»«Έχω ζητήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου από τον Υπουργό και την Ευρώπη μην υπόκεινται σε capital controls τουλάχιστον τα χρήματα που θα έρθουν στη χώρα για να μπορέσει σιγά-σιγά να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να ελευθερωθεί και για τους υπόλοιπους»

Για τηλεοπτικές άδειες:
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να στοχοποιήσει μια επιχείρηση (MEGA) η οποία επιχείρηση αν οικονομικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει είναι ένα άλλο ζήτημα. Αλλά όταν υπάρχει δυνατότητα να δοθούν τηλεοπτικές άδειες και κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις δεν μπορείς να περιορίζεις τον αριθμό εκείνων που θα μπορέσουν να επωφεληθούν. Είναι ενάντια σε κάθε Ευρωπαϊκό Δίκαιο για την ελευθερία του λόγου και για την Ελευθερία έκφρασης και για την παροχή υπηρεσιών. Όλα αυτά νομίζω και στο ΣτΕ και στην Ευρώπη δεν θα μπορέσουν να παραμείνει ο αριθμός αυτός. Θα υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός. Βεβαίως θα αυξηθεί, μπορεί να μην αρέσει καθόλου στην κυβέρνηση γιατί είναι ιδεοληπτικοί στο συγκεκριμένο θέμα. Προσπαθεί να στοχοποιήσει κάποιους για να εξυπηρετήσει το μοναδικό επιχείρημα που της έχει απομείνει. Ναι θα την πληρώσει ένα κανάλι που αυτό το ονόμασε το κανάλι της διαπλοκής και τα υπόλοιπα κανάλια και η διαπλοκή που δημιουργεί η ίδια η κυβέρνηση είναι μια διαφορετική διαπλοκή. Λοιπόν όλα αυτά είναι πολύ εύκολα, είναι λόγια. Καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται ένα αφήγημα για να εξηγήσει την τρομερή αποτυχία και την ποιότητα της ζωής των Ελλήνων που έχει πέσει τον τελευταίο χρόνο ασύγκριτα με τις τελευταίες χρονιές. Είναι ιδεοληπτικό, όταν το φάσμα σου επιτρέπει 16 κανάλια, δεν θες16 βάλε 12, δεν μπορεί να λες η διαφημιστική μπήκε 200εκ και εγώ θεωρώ ότι είναι 4 τα κανάλια. Ποια έρευνα, πως έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα; Είναι καθαρά ιδεοληψίες και λυπάμαι πάρα πολύ γιατί είναι μια κυβέρνηση που προσπαθεί να δείξει προς τα έξω ένα πρόσωπο Ευρωπαϊκό και προοδευτικό, αλλά η ιδεοληψία της δεν την αφήνει να κάνει το βήμα αυτό και η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη και ο κίνδυνος δεν έχει φύγει»

Για επιστολή Κομισιόν για τις τηλεοπτικές άδειες:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τα κανάλια, δεν μπορείς να ζητάς αναδρομικά να πληρωθούν άδειες που έχουν πληρωθεί, δεν μπορείς να βάζεις εμπόδια στην ελευθερία λόγου. Δεν μπορείς να καταργείς τις ανεξάρτητες αρχές. Αυτή η επιστολή ήταν μόνο ένα μέρος της πολιτικής που σχεδιάζεται και καθώς πριν από λίγους μήνες μου είχε απαντήσει προσωπικά ότι μέσα στο καλοκαίρι επειδή λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν τα όσα έχουν καταγγελθεί για την Ελλάδα, δημιουργείτε Ευρωπαϊκή νομοθεσία γιατί δεν υπάρχει. Που θα φροντίσει να υπάρχει χώρος για ελευθερία να υπάρχει και ανεξαρτησία στα ΜΜΕ. Οπότε αυτό είναι σε εξέλιξη στην Ευρώπη»

«Εμένα με λυπεί αφάνταστα όλο αυτό που συμβαίνει. Γιατί για εμένα το ΜEGA ήταν οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκα, άνθρωποι οι οποίοι δούλευαν ατέλειωτες ώρες. Μια φανταστική ομάδα με εξαιρετικού επιπέδου ενημερωτικό τομέα. Σε αυτό τον χώρο ήμουν και εγώ. Πολλοί προσπαθούν να επιβιώσουν από την στοχοποιήσει που έχουν υποστεί απο την ρητορική της κυβέρνησης. Αυτή η ρητορική μίσους ήταν για εμένα η χειρότερη πληγή που πρέπει να επουλωθεί στην Ελλάδα και δημιούργησε και έχει ευθύνη η κυβέρνηση αυτή»

Ραδιοφωνικό παιχνίδι:
Πρόσωπο με Πρόσωπα:
Για Αλέξη Τσίπρα:
«Είναι ένας άνθρωπος που σταδιακά εξελίχθηκε το να μπορεί να διαχειριστεί αυτή την ένταση της χώρας. Το οποίο το αντιλαμβάνομαι, από την άλλη η “αντισυστημική ρητορική” έχει γίνει η πιο “συστημική” που έχω ακούσει εγώ όσα χρόνια ασχολούμαι στην πολιτική. Αυτό είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο!»

Για Φώφη Γεννηματά:
«Η Φώφη Γεννηματά ήταν η ιδανική εξέλιξη στην παράταξη μας για να μπορέσει να ενώσει ένα κατακερματισμένο κόμμα από λανθασμένες πολιτικές και μακροχρόνια παραμονή στην εξουσία. Ένα κουρασμένο κόμμα και εύχομαι να επιτύχει γιατί φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί απολύτως πως πρέπει να συνεχίσουμε και να μπορούμε να έχουμε μέλλον σε μια μεγαλύτερη παράταξη, σε μια ένωση δυνάμεων που η ίδια έθεσε τον εαυτό της στη διάθεση μιας μεγαλύτερης παράταξης και την υποψηφιότητα της φυσικά σε κάτι τέτοιο που για εμένα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό»

Για Νίκο Παπά:
«Ανέλαβε παραπάνω ευθύνες απ όσο θα έπρεπε…»

Για Κυριάκο Μητσοτάκη:
«Ήταν μια θετική έκπληξη. Κατάφερε να είναι περισσότερος Κυριάκος παρά να έχει το βάρος και το ιστορικό του ονόματος του…»

Για Ευάγγελο Βενιζέλο:
«Εξαιρετικός επιστήμονας. Ήταν κακή η στιγμή για εκείνον να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος»© www.rodospress.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ