Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πράσινο φως από τον Καμμένο για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις

Εκανε αποδεκτή τροπολογία 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και είπε «ναι» στην επέκταση του συνδικαλισμού και στις Ένοπλες Δυνάμεις όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα.

Την επέκταση του συνδικαλισμού και στις Ένοπλες Δυνάμεις ενέκρινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάνοντας αποδεκτή σχετική βουλευτική τροπολογία που κατέθεσαν 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Κώστα Τασούλα να σχολιάζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ συγγράφει τα πολιτικά του απομνημονεύματα. Βασικά κεφάλαια των απομνημονευμάτων είναι η απλή αναλογική και ο συνδικαλισμός στον στρατό. Την ώρα που αυξάνει τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ και μειώνει τις συντάξεις αναζητεί «αριστερά άλλοθι» για να αποπροσανατολίσει την συζήτηση» και να υπογραμμίζει σε άλλο σημείο ότι «ο κ. Καμμένος μετατράπηκε σε συγγραφέα των πολιτικών απομνημονευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση που κατέθεσαν οι βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος και έκανε αποδεκτή ο υπουργός προβλέπει την δυνατότητα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να οργανώνονται συνδικαλιστικά, χωρίς να παραβιάζουν τα όρια του εθνικού, κοινωνικού και υπερκομματικού τους ρόλου.

Όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, «μετά την υπ’ αριθμ. 3/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, δεν καταλείπεται καμία απολύτως αμφιβολία, όχι μόνο για την ανάγκη, αλλά και για την υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει έμπρακτα τη διακλαδική συλλογική έκφραση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και την προστασία του ατομικού και κοινωνικού τους δικαιώματος να συστήσουν και να συμμετάσχουν ενεργώς σε οργανώσεις προστασίας των επαγγελματικών τους συμφερόντων, στα πλαίσια των δημοκρατικών θεσμών».

Την τροπολογία υπογράφουν κατά σειρά οι βουλευτές: Παναγιώτα Κοζομπόλη, Ελένη Αυλωνίτου, Γιώργος Βαρεμένος, Βάλια Βαγιωνάκη, Γιάννης Δέδες, Κωνσταντίνος Δουζίνας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Αννέτα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης, Τάσος Κουράκης, Μουσταφά Μουσταφά, Μάκης Μπαλαούρας, Συμεών Μπαλλής, Γιώργος Ντζιμάνης, Γιώργος Πάντζας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Ρίζος, Αντρέας Ριζούλης, Κωνσταντίνος Σπαρτινός, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Αντώνης Συρίγος, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Χαρίλαος Τζαμακλής, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Μαρία Τριανταφύλλου και Βασίλης Τσίρκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ