Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι λογιστές στα νησιά ειδοποιούν για τις εφόδους εφοριακών!

Μετά το τραγελαφικό περιστατικό με την εφοριακό που έπεσε σε παραλία της Ρόδου για να συλλάβει μια Κινέζα που έκανε μασάζ σε λουόμενους μη κόβοντας αποδείξεις, η παρουσία κλιμακίων της Υπηρεσίας Ερευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων “κινδυνεύουν” και από τους τοπικούς λογιστές ή λογιστικά γραφεία που εδρεύουν σε τουριστικούς προορισμούς.

“Μόλις μπούμε σε ένα κατάστημα για έλεγχο, έλεγε στο newpost στέλεχος της υπηρεσίας, αίφνης ειδοποιούνται για την παρουσία μας δεκάδες καταστήματα, ταβέρνες, μπαρ κλπ και έρχισαν να κόβουν αποδείξεις. Αναρωτηθήκαμε πως είναι δυνατόν το νέο της παρουσίας μας να γίνεται τόσο γρήγορα γνωστό , με το δεδομένο ότι μεταξύ πολλών καταστηματαρχών υπάρχει και αντιπαλότητα. Τελικώς μάθαμε τι συνέβαινε. Τα λογιστικά γραφεία ή οι λογιστές ενός νησιού που έχουν από 20-30 πελάτες ο καθείς βάζουν μπροστά το τηλέφωνο και αρχίζουν να ειδοποιούν τους πελάτες τους. Μάλιστα υπάρχει άγραφος νόμος οι ίδιοι οι λογιστές η τα λογιστικά γραφεία να ενημερώνει το ένα το άλλο. Ετσι ο αιφνιδιασμός καθίσταται ανέφικτος. Ισως έχουν και άλλου είδους γνωριμίες καθώς γνωρίζουν πότε θα έρθουμε και πότε θα φύγουμε.”

Μετά από αυτό οι ελεγκτές αναζητούν άλλους τρόπους ώστε η παρουσία τους να μην γίνεται αντιληπτή η να μη κυκλοφορεί εν ριπή οφθαλμού.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ