Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επεισόδιο Σκανδαλίδη-Λεβέντη: «Είσαι γραφικός, γελάμε μαζί σου»

Από ένταση αλλά και ειρωνεία συνοδεύτηκε η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος μιλούσε από τις θέσεις των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποκάλεσε τον Βασίλη Λεβέντη, «καθ’ όλα συμπαθή, αλλά γραφικό». Και σχολίασε ότι «όλοι γελάμε με όσα λέει ο Λεβέντης».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος παρακολουθούσε την συνεδρίαση από την τηλεόραση του γραφείου του, επέστρεψε στην αίθουσα της Ολομέλειας, πλησίασε οργισμένος τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος συνέχιζε την ομιλία του, και τον ρώτησε φωνάζοντας: «Ντροπή σου. Με αποκάλεσες γραφικό; Είσαι δεκανίκι της Ν.Δ.» είπε και αποχώρησε.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης τήρησε ψύχραιμη στάση, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά «η δήλωση περί γραφικότητας» για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων και το επεισόδιο έληξε χωρίς άλλη συνέχεια.

Νωρίτερα,κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα έδρανα εξέφραζαν δια βοής την αντίθεση τους προς τα λεγόμενα του κ. Λεβέντη.

Μάλιστα, κατεβαίνοντας από το βήμα, ο κ. Λεβέντης είχε μια ιδιαίτερη στιγμή με τους βουλευτές της ΝΔ. Την ώρα, που κατευθυνόταν προς τη θέση του, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον χειροκρότησαν ειρωνικά, με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων να τους αποκρίνεται κάνοντας υποκλίσεις στο ίδιο ύφος.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ