Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“8 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ”

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος*

Ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή για παράνομη είσοδο στη χώρα επέβαλε το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, και τους αθώωσε για την κατηγορία της παράνομης πτήσης με ελικόπτερο από την Τουρκία στην Αλεξανδρούπολη, αναγνωρίζοντας ότι βρίσκονταν σε κίνδυνο. Οι Τούρκοι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι διότι για λόγους ασφαλείας θα ισχύσει μέτρο διοικητικής κράτησης.

Σε ότι αφορά το θέμα του ασύλου πολλές απόψεις ακούγονται για την διαχείριση του προβλήματος, που αναλογούν σε ΜΠΑΝΑΝΙΑ και όχι σε μία ΚΥΡΙΑΡΧΗ χώρα δικαίου :

Μέχρι τώρα διάβασα:
1. Να παραπέμψουμε το θέμα στο ΝΑΤΟ
2. Να τους δώσουμε πίσω γιατί αντιτάχθηκαν στην Δημοκρατία (sic!!!).
3. Να αποταθούμε σε γνωμοδοτική Επιτροπή στον ΟΗΕ
4. Να αποταθούμε στην ΕΕ.
5. Να χειραγωγηθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποφασίσει όπως θέλει η κυβέρνηση (κάτι που επιχειρείται όχι και τόσο σπάνια).
6. Να τους φορτώσουμε σε κάποιο σκάφος και να τους ξαποστείλουμε πίσω.
7. Να τους αφήσουμε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους και να τους αφήσουμε να …εξαφανιστούν (όπως τους πρόσφυγες…)!!!
8. Να καθυστερήσουμε όσο γίνεται να αποφασίσουμε μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.
9. Να παρακαλάμε να μας βοηθήσει ο θεός “ο από μηχανής” για να δώσει αυτός μία κάποια λύση.

Δυστυχώς όλες αυτές οι επιλογές πάσχουν για τους παρακάτω λόγους:

1. Η Ελλάδα ως χώρα Δημοκρατική και σύγχρονη, δεν πρέπει να χειραγωγεί την δικαιοσύνη.
2. Δεν μπορεί να υιοθετούνται από την κυβέρνηση παράνομες διαδικασίες κρυφής απέλασης, σε ένα κρατος νομιμότητας.
3. Είμαστε κυρίαρχο κράτος και δεν μπορεί να μεταθέτουμε τις ευθύνες κυριαρχικών αποφάσεων σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, για να πετάξουμε την καυτή πατάτα από πάνω μας.
(οι κατηγορούμενοι όμως μπορεί να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εάν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα τους ή φοβούνται ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη, αλλά και να ζητήσουν να εξετασθεί το αίτημα ασύλου από τρίτο κράτος).
4. Ένα κράτος που έχει ηθικό υπόβαθρο και σέβεται το νομικό του σύστημα, δεν υπεκφεύγει ούτε καταφεύγει σε δόλιες κινήσεις, αλλά ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ως κυρίαρχο κράτος δικαίου.
5. Ο από μηχανής θεός είναι πολύ απασχολημένος με τις υπόλοιπες κακές πολιτικές μας, που να βρει χρόνο να ασχοληθεί και με τους Τούρκους φυγάδες!!!

Δεν είμαστε ΜΠΑΝΑΝΙΑ και σε μία ευνομούμενη και κυρίαρχη χώρα, “Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ & ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΚΗ”.

Έχουμε αναλύσει σε προηγούμενη ανάρτηση το νομικό-διεθνολογικό περιβάλλον ((Δείτε εδώ)).

Μόνο μέσα από αυτό το πλαίσιο δημιουργούνται και οι νομικές δυνατότητες για την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων, που μπορεί να είναι και η Λυδία λίθος επίλυσης του ζητήματος!

*Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών και υποναύαρχος ε.α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ