Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βουλή: Εξεταστική ζητά η ΝΔ για το σχέδιο Βαρουφάκη που κόστισε 86 δισ.

Στο κόστος της διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου του 2015 και στις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ αναφέρθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας – «Ναι» θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος – Μετά τις 6μμ θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Η τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόστισε στη χώρα από 86 έως 100 δις ευρώ επισήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας εκ μέρους της ΝΔ την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το «plan X».

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει ανοιχτά αν και από πότε σχεδίαζε το κλείσιμο των τραπεζών. «Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να αρκείται σε απαντήσεις μέσω συνεντεύξεων» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

«Θα ψηφίσουμε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά επιμένουμε πως θα πρέπει να διερευνηθεί συνολικά η περίοδος από την ένταξη της χώρας στο ευρώ μέχρι και σήμερα» ανακοίνωσε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Κοίτα ποιος μιλάει» απάντησε εκ μέρους της πλειοψηφίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας και υποστήριξε πως στόχος της ΝΔ είναι ο αντιπερισπασμός στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. «Στη ΝΔ απάντησε ο λαός τον Σεπτέμβριο» συνέχισε, μεταφράζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα σε «πόρισμα» για το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

«Πράγματι υπήρχε plan B για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά ήταν του Σόιμπλε» τόνισε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, πέρασε στην αντεπίθεση μιλώντας για μαύρη προπαγάνδα και λευκή τρομοκρατία, καθώς ήταν η ΝΔ που προέβλεπε πως θα κλείσουν οι τράπεζες.

Μάλιστα, ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι «ίσως θα έπρεπε να έχουμε επιβάλλει τα capital controls πριν μας τα επιβάλλουν αυτοί»! Σε ότι αφορά στο κόστος των 86 δις ευρώ υποστήριξε πως πρόκειται για επαναχρηματοδότηση του χρέους και για χρήματα που οφείλει το κράτος στους πολίτες.

Ρεκόρ 20ετίας!

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία έχουν δημιουργηθεί 200 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, κάνοντας λόγο για ρεκόρ 20ετίας και στον τομέα της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων! «Το καραβάνι της κυβέρνησης προχωρά» κατέληξε.

«Η ΝΔ προσπαθεί να κρύψει τις δικές της ευθύνες και ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την ευκαιρία για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες» υποστήριξε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και χαρακτήρισε την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής «παρωδία». «Γιατί», όπως είπε, «όλα τα άλλα κόμματα συμφωνούν στην πολιτική των μνημονίων». «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» προσέθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο. Σε ότι αφορά στη στάση του ΚΚΕ στη ψηφοφορία ανακοίνωσε πως οι βουλευτές του κόμματος θα επιλέξουν το «παρών».

«Για διαπραγμάτευση φιάσκο και… άδοξο τέλος στην ερωτική σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον λαό» μίλησε ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας και δήλωσε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ, όπως κάνει με κάθε πρωτοβουλία υπέρ της αποκάλυψης της αλήθειας. Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν την περίοδο πέριξ του δημοψηφίσματος έκανε λόγο για «εβδομάδα μίσους και ανοησίας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην πλάτη των πολιτών και των καταθέσεών τους.

Πρώτο Θέμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 143 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 143 Η είδηση για τον θάνατο του Βαφέα παρηγορεί...