«Το plan x μιλά από μόνο του» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών για τις τελευταίες αποκαλύψεις του Γκαλμπρέιθ, όπως διαβάζουμε στο crashonline.gr.
Ο ίδιος εμφανίστηκε κατηγορηματικός αναφορικά με τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης το πρώτο εξάμηνο του 2015 με συνέπεια, όπως τόνισε, η χώρα να επιβαρυνθεί με 86 δις ευρώ. Όπως μάλιστα συμπλήρωσε, «τα 86 δις είναι μια επιεικής προσέγγιση. Η διαπραγμάτευση μας έφερε τρίτο μνημόνιο που κανείς δεν ήθελε».

«Το 2014 μετά από μια διετή προσπάθεια είχαμε μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Βεβαίως υπήρξε το πρώτο εξάμηνο του 2015 που δοκιμάσαμε μια άλλη μορφή διαπραγμάτευσης χωρίς να έχουμε τα αποτελέσματα που θα έπρεπε. Νομίζω ότι η κυβέρνηση έκανε έγκαιρα τη στροφή που έκανε» υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, με βαρύ όμως τίμημα.

Ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στην σημερινή οικονομική κατάσταση επανέλαβε ότι πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, μίλησε για ανάκαμψη της οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και αποκάλυψε ότι μπορεί να υπερβούμε το φετεινό πρωτογενές πλεόνασμα (0,5%) και να φτάσουμε σε διπλάσιο ποσοστό «αρκεί να μην καθυστερήσουμε στην δεύτερη αξιολόγηση» είπε.

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν και με τα σενάρια που μιλούν για ανθελληνισμό των ελληνικών τραπεζών (σχετική ερώτηση είχε καταθέσει ομάδα βουλευτών της ΝΔ την οποία υπέγραφαν μεταξύ άλλων οι Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Μειμαράκης).

«Θα πρέπει όσοι μιλούν για ανθελληνισμό να λένε ότι τα ξένα funds έβαλαν τα χρήματα τους για να μην γίνει κούρεμα των καταθέσεων» απάντησε δηκτικά στον βουλευτή της ΝΔ και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη. Για το ίδιο θέμα αναφέρθηκε πολλές φορές στην τοποθέτηση του.

«Αντί να μιλάμε για ανθελληνισμό, θα έπρεπε να αξιοποιήσουμε τα ξένα funds που βάζουν τη ρευστότητα τους και μαζί με τις τράπεζες εξυγιάνουν τις επιχειρήσεις» είπε ενώ σε άλλο σημείο τόνισε « δεν ξέρουμε γιατί πρέπει να μας απασχολεί ο ανθελληνισμός αντί να μας απασχολεί η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος».
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top