Τα 42α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός γεννήθηκε στις 28/7 του 1974 στην Αθήνα, λίγες μέρες μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με τον πατέρα του να έχει καταγωγή από την Άρτα και την μητέρα του από την Καβάλα.

Από μικρός είχε ενδιαφέρον για την πολιτική, με είδωλό του τον Τσε Γκεβάρα, τον οποίο είχε και σε φωτογραφία στο γραφείο του. Μόλις μπήκε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου εντάχθηκε στην Κομμουνιστική νεολαία, με την οποία ήταν ιδιαίτερα δραστήριος.

Το 2001 αποχωρεί από την ΚΝΕ και εντάσσεται στον Συνασπισμό, όπου εκλέγεται στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και στη συνέχεια στη πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Η πορεία του από τότε είναι λίγο πολύ γνωστή. Έφθασε αρχηγός του κόμματος και εν τέλει πρωθυπουργός της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια.

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, από τα 17 του στο πλάι του βρίσκεται η Μπέτυ Μπαζιάνα, με την οποία έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης (καθώς είναι άθεος), ενώ έχει και δύο παιδιά, τον Φοίβο-Παύλο, 5 ετών, και τον 3χρονο Ορφέα-Ερνέστο.

paraskhnio.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top