Μπορεί στην Ελλάδα του 2016 όλα αυτά να ακούγονται εξωπραγματικά.

Μια 33χρονη δικηγόρος δούλεψε τέσσερα χρόνια και μάζεψε τόσα λεφτά που διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να δουλέψει άλλο και ότι μπορεί όσα μάζεψε αυτά τα λίγα χρόνια δουλειάς να τα χαλάσει σε ταξίδια ανά τον κόσμο!

Ο λόγος για την Αννίτα Ντέικ, την ιστορία της οποίας παρουσιάζει το Forbes λέγοντας ότι το να παίρνεις σύνταξη στα 33 και να συνεχίζεις τη ζωή σου ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο είναι ένα όνειρο ζωής για πολλούς ανθρώπους, αλλά αυτή η γυναίκα κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα!

Οπως και η ίδια η Ντέικ ομολογεί, για να κάνεις ένα τέτοιο όνειρο πραγματικότητα πρέπει να ισχύουν δύο προϋποθέσεις: Οτι θα είσαι... μαζεμένος στα έξοδα και ότι θα έχεις καταφέρει να βάλεις στην άκρη ένα γερό κομπόδεμα. Και η εν λόγω 33χρονη τα είχε και τα δύο!

Η Ντέικ δούλευε σε ένα δικηγορικό γραφείο του Σικάγο και αμειβόταν με 10.000 δολάρια το μήνα. Ξεκίνησε να δουλεύει τον Οκτώβριο του 2010 και μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να εξοφλήσει το σύνολο των χρεών της ως φοιτήτρια. Καθώς δεν ξόδευε πολλά, άρχισε σιγά σιγά να βάζει λεφτά στην άκρη. «Μετράει περισσότερο το ποσοστό αποταμίευσης από το πόσα χρήματα κερδίζετε. Ήξερα ανθρώπους που έπαιρναν το μισθό μου και ξόδευαν και την τελευταία δεκάρα», υποστηρίζει η Αννίτα Ντέικ. Η 33χρονη μισούσε τα ψώνια και τις άσκοπες σπατάλες, ζούσε λιτά και είχε τεράστιο μηνιαίο μισθό με αποτέλεσμα μέσα σε τέσσερα χρόνια να βάλει στην άκρη 700.000 δολάρια.

Εντωμεταξύ, αισθανόταν πιεσμένη, έβαζε τη δουλειά πριν από την οικογένεια, τους φίλους ακόμη και τον ύπνο της και ενώ στην αρχή τα χρήματα «μαλάκωναν τον πόνο», στη συνέχεια κατάλαβε ότι δεν άξιζε τον κόπο η θυσία. Και κάπως έτσι, εκεί που αρχικά θεωρούσε ότι ήταν καλή επιλογή να αφιερώνει χρόνο από τη ζωή της για τόσα χρήματα, στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι έχει μόνο μια ζωή και δεν θα την χάριζε σε κανέναν και για τίποτα.

Η οριστική της απόφασή να εγκαταλείψει την εργασία της ήρθε μετά τη συνειδητοποίηση ότι στο δικηγορικό γραφείο, τής έδιναν πολλά λεφτά όχι λόγω των ικανοτήτων της, αλλά γιατί έπρεπε να «χάσει τη ζωή της» για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εργασίας.

Και κάπως έτσι κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να ζει πλέονκάνοντας έξοδα μόνο για να γυρνά τον κόσμο! Οπως η ίδια υποστηρίζει σπαταλά περί τις 24.000 δολάρια το χρόνο. Τους 11 μήνες ταξιδεύει και ένα μήνα το χρόνο επιστρέφει στο Σικάγο.

Οσο για το πώς περιορίζει τα έξοδά της; «Δεν έχω ένα σπίτι, δεν έχω ένα αυτοκίνητο, δεν έχω πράγματα. Τα θεωρώ όλα πολυτέλειες. Έχω μόνο λίγα ρούχα και καλλυντικά και πάρα πολλά σκουλαρίκια», υποστηρίζει και προσθέτει: «Δεν αισθάνομαι ότι ζω υπό καθεστώς ανέχειας, δεν μου λείπουν τα πράγματά του. Ενιωσα ελεύθερη όταν τα πούλησα όλα».

Στα μέρη όπου επισκέπτεται μένει σε σπίτια που νοικιάζει μέσω του Airbnb για δύο ή τρεις εβδομάδες, τα οποία κλείνει προσποιούμενη την ντόπια!

Οσο για το αν και πότε θα επιστρέψει στη δουλειά, η ίδια ομολογεί ότι κάθε Ιανουάριο κάνει την ανασκόπησή της. Το μέλλον δεν ξέρει τι της επιφυλάσσει οπότε και η ίδια δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση στο εν λόγω ερώτημα.bovary.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top