Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βαρβιτσιώτης: Με τη ψήφο στα 17 δημιουργείται το φαινόμενο της κομματικοποίησης των σχολείων

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο εξαπέλυσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Real FM».

O βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι ο εκλογικός νόμος που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουν συζητηθεί γιατί δεν έχουν γίνει αντιληπτά.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη θέσπιση ψήφου στα 17, ο κ. Βαρβιτσιώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θεσμοθετεί το φαινόμενο της κομματικοποίησης των σχολείων.

«Διότι από εδώ και πέρα -εφόσον θα ψηφίζουν οι μαθητές της Γ’ λυκείου και πολλοί της Β’ λυκείου- ποιος θα μπορεί πλέον να ισχυριστεί ότι οι πολιτικοί και η πολιτική θα πρέπει να είναι έξω από τα σχολεία; Δε θα πρέπει να γίνεται καμπάνια και μέσα στα σχολεία, όπως γίνεται, άλλωστε, στους χώρους εργασίας; Και αναπόφευκτα, θα αρχίζουμε τότε να βάζουμε και διάφορα άλλα ζητήματα. Τα παιδιά που είναι 16 χρονών και έχουν δικαίωμα ψήφου, δεν θα πρέπει να αποκτήσουν -ως ενήλικες πλέον- και άλλα δικαιώματα;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, κατηγορώντας επίσης την κυβέρνηση ότι ανοίγει θέματα στα οποία δεν έχει τη διάθεση να δώσει μια σαφή απάντηση.

«Γιατί, δε νομίζω ότι τα έχει μελετήσει σε βάθος. Είναι στο πλαίσιο της γνωστής μικροπολιτικής και επικοινωνιακής αντιμετώπισης, χωρίς κανένα ιδιαίτερο βάθος από πλευράς της», συμπλήρωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ