Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χαλκιδική: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.500 προϊόντα «μαϊμού»

Οκτώ άτομα που δραστηριοποιούνταν στο παραεμπόριο και τη διακίνηση προϊόντων «μαϊμού» συνελήφθησαν σε αιφνιδιαστική οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας στη Χαλκιδική.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου έξι υπήκοοι Σενεγάλης, ένας υπήκοος Σομαλίας και ένας υπήκοος Μπενίν, ηλικίας από 30 έως 61 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί ασκήσεως εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστημάτων και άλλων διατάξεων.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες σε δύο διαφορετικούς χώρους, τους οποίους χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητα τους, αλλά και τη διαμονή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 1.520 προϊόντα παραεμπορίου, που αφορούν «μαϊμού» είδη ένδυσης και υπόδησης, τσάντες, στάμπες επώνυμων εταιρειών, αξεσουάρ και διακοσμητικά, καθώς και χρηματικά ποσά (7.610 ευρώ ΗΠΑ, 200 δολάρια ΗΠΑ, 100 Κορώνες Σουηδίας, 20 Λίρες Αγγλίας και 10 φράγκα Ελβετίας).

Ένας από τους υπηκόους Σενεγάλης διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη διαμονή του και σε βάρος του θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.
 
topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ