Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα Δεξιά: Να σταματήσει η εξόντωση της επιχειρηματικότητας και του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα

 
Να σταματήσει η εξόντωση της επιχειρηματικότητας και του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα ζητάει με ανακοίνωσή της η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη και καλεί τόσο την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα εξοντωτικά μέτρα φορολόγησης όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμυθούν για ενέργεις διάσωσης του ιδιωτικού τομέα αν αναλάβουν την εξουσία. 
Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή την αίτηση της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. στο άρθρο 99 που απειλεί να τινάξει στον αέρα μεγάλο μέρος του λιανεμπορίου τροφίμων στην Ελλάδα ενώ επιπτώσεις θα υπάρξουν κ σε άλλους κλάδους.

Η αίτηση υπαγωγής μίας ιστορικής επιχείρησης όπως ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ A.E στο Άρθρο 99, θα οδηγήσει πάνω από 11.000 εργαζομένους στην ανεργία και θα επιφυλάξει πιθανότατα ανάλογη τύχη σε 3.000 προμηθευτές και στο προσωπικό τους.

Παράλληλα θα εκκενωθούν πάνω από 500 ακίνητα, τα οποία με τα μισθώματά τους τα προς το ζειν σε τουλάχιστον ισάριθμες οικογένειες. Αποδεικνύεται δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο ότι ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να επιμεριστεί όλο το κόστος του μεταπολιτευτικού πάρτι, ανεξαρτήτως αν μιλάμε για μεγάλες εταιρείες με ισχυρό μερίδιο στην αγορά ή για τον απλό μικρομεσαίο έμπορο και ελεύθερο επαγγελματία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει να επανεξετάσει τα εξοντωτικά μέτρα φορολόγησης και κοινωνικής ασφαλίσεως που ψήφισε τον περασμένο μήνα, διότι η εφαρμογή τους αποδεικνύεται αδύνατη και μόνο την ολική καταστροφή μπορεί να προξενήσει. Το γεγονός ότι οι εταίροι και οι δανειστές μας αποδέχθηκαν τα μέτρα αυτά δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την εξόντωση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα ούτε καθιστά άμοιρους ευθυνών όσους τα ψήφισαν.

Καλούμε επίσης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευθούν συγκεκριμένα για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν σε περίπτωση αναλήψεως της εξουσίας με σκοπό την διάσωση του ιδιωτικού τομέα και των πολιτών που απασχολούνται σε αυτόν είτε λέγονται μισθωτοί είτε εργοδότες είτε ελεύθεροι επαγγελματίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ